Tästä voi alkaa todellinen ravihurmos! - Urheilu - Ilta-Sanomat

Tästä voi alkaa todellinen ravihurmos!

Huomenna noin neljän maissa iltapäivällä suomalaiset ravi-ihmiset pidättävät hengitystään. Vermon Finlandia-ajoissa starttaa silloin nimittäin hevonen, joka saattaa vaikuttaa kotimaiseen raviurheiluun lähes ennen kokemattomalla tavalla.

28.4.2006 19:29 | Päivitetty 28.4.2006 0:00

Suomen kohutuin tamma Passionate Kemp juoksee lauantaina Finlandia-ajossa ensimmäistä kertaa todella kovassa seurassa. Tähän asti tamma on päässyt loistamaan ikäluokkalähdöissä ja tämän kevään kahdessa helpossa kisassa. Mutta huomenna on tosi kysymyksessä.

Vermoon Passionate Kempiä tulee kiusaamaan liuta ykköstason hevosia Euroopasta ja Yhdysvalloista. Jos supertamma lyö vastustajilleen luun kurkkuun, Suomessa voi nousta ravihurmos, jollaista ei ole koettu sitten 70-luvun lopun. Silloin Charme Asserdal puhutti kansaa ja ravikilpailut moninkertaistivat yleisönsä.

Huipputamman ohjastaja-valmentaja Markku Niemisen mukaan kaikki on valmista 110.000 euron palkintopottia ja EM-pisteitä varten.- Hyvillä mielin lähdetään lauantain koitokseen, pakkohan tähän on luottaa edelleen, Nieminen kertoo tamman omilla nettisivuilla.

Nieminen ajaa suojattiaan Vermossa itse. Viime kauden päätöskisassa, Solvallaan rahakkaassa nelivuotislähdössä kuskin paikalla istui Jorma Kontio.

- Kari Lähdekorven Hot Shot Knick ja muut suomalaisedustajat, Nieminen listaa kovimmat vastustajat.

Passionate Kempin omistajat Esa ja Sarianna Hietakangas vakuuttavat, että paineita ei ole.

- Kunhan saataisiin ehjä juoksu ja hyvä mahdollisuus. Tämä startti näyttää nyt hyvin pitkälle, mihin Passionate Kempin kanssa kuljetaan, Esa Hietakangas sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?