Lada-partio löysi ystäviä Turkista - Urheilu - Ilta-Sanomat

Lada-partio löysi ystäviä Turkista

Urheat miehemme matkalla Azerbaidzhaniin Suomen futismaajoukkueen EM-karsintaotteluun ovat löytäneet sielunveljiä Turkista. Neljän hengen iskuryhmä vietti viikonvaihteen Trapzonin kaupungissa, jossa kovaa valuuttaa ovat jalkapallo, kebab ja olut.

26.3.2007 11:35

- Täällä me istutaan ja katsellaan futista parin turkkilaisen tyypin kämpillä. meneillään on Kreikka-Turkki-ottelu, Turkki johtaa 3-1, kertoi Jari Ala-aho puhelimitse lauantai-iltana.

Ja kuinka te ihan tarkkaan ottaen olette päätyneet turkkilaisten futisfanien luokse?

- No ensin me etsittiin baaria jotain viisi tuntia, ja löydettyämme kuppilan joimme siinä sitten parit kaljat. Siellä oli pari tyyppiä, joiden kanssa rupesimme juttelemaan, ja ne pyysivät meitä pöytäänsä porisemaan, Ala-aho kertoo.

- Puhuttiin tietty futiksesta, ja tietämyksemme ilmeisesti teki sen verran kovan vaikutuksen, että kutsuivat luokseen katsomaan peliä. Nyt sitten ollaan täällä ja juodaan muutama olut. Jätkät kantoivat sisään korillisen juomaa, eikä muuten ollut mikään ihan peruskori, vaan oleellisesti isompi kuin suomalainen koppa. Panen kuvan tulemaan, Ala-aho lupailee.

Onko näillä ystävällisillä herroilla nimiä?

- On, joo. Toinen on Öskyr ja toinen Mertz. Tai jotain sinne päin. Me kutsutaan niitä Oskariksi ja Mertsiksi.

Suomalaiset ovat ihastuneet Turkkiin täydellisesti. Ala-aho hehkuttaa maata estoitta, kun taustalta kuuluu yhtäkkiä melkoinen huutokonsertti.

- Turkki teki neljännen maali, Ala-aho valaisee.

Matka on sujunut erinomaisen hyvin, ilman vastoinkäymisiä ja matkaväsymystä.

- Itse asiassa kilometrit eivät paina yhtään, vaikka ollaan nukuttu autossa melkein koko ajan. Rahat alkavat kohta kai loppumaan, mutta kyllä ne jotenkin riittävät. Saa nähdä, millä konstilla täältä päästään takaisin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?