Lumi ja jää kiusaavat Veikkausliigaa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Lumi ja jää kiusaavat Veikkausliigaa

Pietarsaaren Keskuskenttä eilen. Taivaalta tippuu hiljalleen pakkaslunta, yhteensä kuuden sentin verran. Uusi lumi liittyi nurmea entisestään peittävään puoli metriä paksuun hankeen.

7.4.2006 21:08 | Päivitetty 7.4.2006 0:00

Kahdentoista päivän kuluttua tällä kentällä pitäisi nurmen viheriöidä ja FF Jaron aloittaa jalkapallon liigakautensa FC Hakaa vastaan.

Utopiaa? Taitaa olla.

- Tarvittaisiin melkoinen helleaalto, jotta voisimme pelata, Jaron puheenjohtaja Timo Kuusisto myöntää.

Ottelupäivänä Jaro pitää seminaarin yritysvieraille, jossa puhujina ovat muun muassa A-maajoukkueen päävalmentaja Roy Hodgson ja Palloliiton puheenjohtaja Pekka Hämäläinen.

Parin sadan hengen luentotilaisuuden piti huipentua ottelun seuraamiseen. Jarossa toivotaan, että pelin todennäköinen peruuntuminen ei vaikuta seminaarin myyntiin.

- Huonoa tuuria. Viime vuonna tähän aikaan pääsimme ongelmitta nurmelle. Nyt kun joukkue palaa Hollannin leiriltä, niin näyttää siltä, että se joutuu jatkamaan harjoittelua hallissa tai hiekalla.

- Mutta olen säästä huolimatta sitä mieltä, että jos kautta pidennetään, niin sitä tulee pidentää juuri keväästä, Kuusisto sanoo.

Veikkausliigan toimistolla seurataan Pietarsaaren tilannetta huolestuneena. Mikäli helleaaltoa ei tule, syntyy päätös Jaro-Haka-ottelun siirtämisestä jo ennen pääsiäistä.

- Tarkoitus on, ettei otteluita peruta vain paria päivää ennen, Veikkausliigan kilpailupäällikkö Peter Lundström kertoo.

Lundströmin mukaan otteluita ei lähdetä siirtämään halleihin tai varakentille, vaan mahdollisesti peruutettavat pelit pelataan myöhempänä ajankohtana uudestaan.

Muut avauskierroksen ottelut pelipaikat ovat Anjalankoski, Espoo, Lahti, Tampere ja Kotka. Näissä kaupungeissa kenttien toivotaan sulavan ajoissa.

- Muiden paikkakuntien kohdalla olen paljon toiveikkaampi kuin Pietarsaaren, Lundström kertoo.

Yksi suurimmista kysymysmerkeistä on FC Hongan kotikenttä Espoossa, Tapiolan urheilupuisto. Siellä kenttää ei ole lämmitetty, ja vielä eilen satoi pääkaupunkiseudullakin hieman lunta.

Liiganousija Hongan toimitusjohtaja Jouko Harjunpää ei ole kuitenkaan huolissaan.

- Espoon liikuntatoimi on luvannut meille jo viime perjantaina, että nurmi on kahden viikon päästä kunnossa, Harjunpää vakuuttaa.

Tapiolan urheilupuiston kunnostustyöt ovat muutenkin mallillaan. Kentän sivustoille pystytetyt katsomot ovat viimeistä silausta vaille valmiita.

- Yleisö saa kokea täällä uudenlaisen urheilutapahtuman, jossa yhdistyvät seikkailu, jännitys, draama ja viihde. Kannattaa ottaa muki mukaan, sillä tulet kusemaan hunajaa täällä, Harjunpää mainostaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?