Brasilia on MM-kisojen ennakkosuosikki

Julkaistu:

Jalkapalloilun 18. MM-kisat pelataan ensi kesänä (9.6.-9.7.) Saksassa. IS Urheilu laittoi kaikki 32 osallistujaa järjestykseen jo nyt.

Rankingin ylivoimainen ykkössuosikki on Brasilia. Hallitseva maailmanmestari vei MM-esikisat näytöstyyliin. Materiaali on niin laadukas, että samban pitäisi soida myös varsinaisessa MM-turnauksessa. Tosin keltapaidat epäonnistuivat 1982 ja 1986, kun lähtivät kisoihin paalupaikalta.

Hollanti on vahvin haastaja. Euroopan Brasilia ihastutti Suomen karsintalohkossa. Maalitykki Ruud van Nistelrooy kokee ensi kisansa, ellei loukkaannu. Päävalmentaja Marco van Basten on koulinut nuorista pelimiehiä. Hollanti oli 1994 puolivälierissä ja 1998 välierissä. Meneekö nyt finaaliin?

Pronssille rankingissa nousee Argentiina, joka on ollut MM-kisoissa mukana vuodesta 1974 lähtien. Floppasi edellisissä kisoissa. Nyt on lupa odottaa parempaa. Valmentaja Jose Pekerman otti karsinnan loppuvaiheessa mukaan myös superlupaus Leo Messin. 18-vuotias otetaan messiin myös Saksaan.

Hännänhuippuna häärii Australia. Joukkue ei hurmannut pelillisesti karsintapeleissä Uruguayta vastaan, mutta tahto voitti. Pelaajat ovat kuitenkin liian kokemattomia MM-areenoille.

Täydellinen listaus ja joukkueiden tähdet tämän päivän IS Urheilussa.