Mäkimiesten ihmevoide oli päätyä norjalaisille - Urheilu - Ilta-Sanomat

Mäkimiesten ihmevoide oli päätyä norjalaisille

Urheilussa ja rakkaudessa tuntuvat olevan kaikki keinot sallittuja. Varsinkin olympialaisten alla. Norjan ja Suomen välisessä olympiamitalisodassa on edetty jo teollisuusvakoilun puolelle.

3.2.2006 0:00

Hollolalaisen suksivoiteita kehittävän Startex Oy:n työntekijä jäi kiinni, kun hän oli lähettämässä yhtiön salaista huippuvoidetta Norjan mäkimaajoukkueen päävalmentajalle Mika Kojonkoskelle.

Työntekijä jäi kiinni todellakin rysän päältä, sillä hänet tavoitettiin IS Urheilun saamien tietojen mukaan firman postitushuoneesta salaperäistä pakettia paketoidessaan. Kun paketin päällä luki Kojonkosken nimi, nousi teosta Startexissa melkoinen haloo. Työntekijä sai oitis potkut.

Paketin sisältö oli poikkeuksellisen arkaluonteinen. Työntekijä oli paljastamassa Suomen Torinon olympialaisten salaisinta asetta.

Voide toimii eritoten kostealla ja lauhalla kelillä, joka on aiemmin ollut Suomen kompastuskivi. Voidetta on kehitetty salaa jo kolme vuotta. IS Urheilu kertoi salavoiteesta ensimmäisenä lentomäen MM-kilpailujen alla 14. tammikuuta.

Kojonkoski itse vähättelee voidekohua.

- Voiteita on ainakin tuhat erilaista, eivätkä ne ole lainkaan niin tärkeitä kuin esimerkiksi hyppypuku, Kojonkoski totesi norjalaislehti Verdens Gangille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?