Jussi Veikkanen urakoi sensaation Tour de Francella! - Urheilu - Ilta-Sanomat

Jussi Veikkanen urakoi sensaation Tour de Francella!

Maantiepyöräilijä Jussi Veikkanen urakoi Tour de Francella suomalaista pyöräilyhistoriaa. Veikkanen polki päälleen mäkipistekilpailun johtajan pilkkupaidan!

Historiaa tehneen urheilijan kelpaa hymyillä.

5.7.2009 16:56 | Päivitetty 5.7.2009 20:52

Yksikään muu suomalaispolkija ei ole koskaan aikaisemmin pitänyt päällään yhtään kilpailun neljästä arvopaidasta. "Vuorten kuninkaan" lisäksi ne jaetaan kisan johtajalle (keltainen), parhaalle nuorelle (valkoinen) ja kiripisteissä parhaalle (vihreä).

- Kyllähän se on hienoa tehdä suomalaista historiaa, Veikkanen hymyili Ylen haastattelussa.

Helppoa se ei tule olemaan, mutta Veikkanen aikoo puristaa kaikkensa, jotta paita pysyisi päällä jatkossakin.

- Vaikea se on pitää, varsinkin kun en ole ihan puhtaasti mäkimies. Mutta katsotaan nyt, siinä sitä on ainakin tavoitetta.

Veikkanen voitti toisella etapilla kolme neljästä mäkikiristä. Riihimäeltä kotoisin oleva Veikkanen on kokonaistilastossa kahden etapin jälkeen sijalla 51. - eli sijoitus ei muuttunut sitten avauksen.

Voitto oli Veikkaselle erityisen tärkeä, koska hänen nykyinen asuinpaikkansa sijaitsee noin 35 kilometrin päässä etapin maalista. Paikalla Veikkasen suorituksia ovat seuraamassa myös isä ja äiti.

Toisen etapin voittajaksi nousi loppukirinsä ansiosta brittiläinen Mark Cavendish. Kokonaisjohdossa on edelleen avauspätkästä nopeimmin suoriutunut Sveitsin Fabian Cancellara.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?