Barcelona-Chelsea kiihkeä koitos kentän laidallakin - Urheilu - Ilta-Sanomat

Barcelona-Chelsea kiihkeä koitos kentän laidallakin

Jalkapalloilun suurseurojen Barcelonan ja Chelsean välien selvittely tiistaisessa Mestarien liigan ottelussa oli odotetusti kiihkeä, myös kentän laidalla.

1.11.2006 15:18

Kentällä nähtyjen kovien otteiden jatkoksi ottelun jälkeen kuultiin sanasotaa, kun Barcelonan päävalmentaja Frank Rijkaard ja Chelseaa luotsaava Jose Mourinho pääsivät ääneen.

Ottelun 2-2-tulos oli pettymys kotijoukkue Barcelonalle, jonka verkkoon Chelsean Didier Drogba ampui tasoituksen erotuomari Stefano Farinan antamalla lisäajalla.

Chelsean Mourinho juhli tasoitusmaalia kentän sivurajalla suurieleisesti. Vaikka lopputulos miellytti häntä, Mourinholle jäi paljon hampaankoloon.

Mourinho syytti Barcelonan pelaajia kaatuilusta ja vapaapotkujen kalastamisesta.

- Olipa lievästi sanottuna hauska ottelu erotuomarin kannalta. Ei ole helppoa olla tuomari, kun pelaajia koko ajan kaatuilee kentän pintaan. Monet tuomioista olivat meitä vastaan, sanoi Mourinho, joka oli näkevinään kaksi tilannetta, joista Chelsealle olisi kuulunut tuomita rangaistuspotku.

Räväköistä puheistaan tunnettu Mourinho oli jo päivää ennen ottelua syyttänyt Barcelonan Eidur Gudjohnsenia, entistä Chelsea-hyökkääjää, teatraalisista eleistä kentällä.

Italialaistuomari Farina antoi tiistain ottelussa Nou Campilla kymmenen varoitusta, joista kuusi Chelsealle ja neljä Barcelonalle.

Mourinho kyseenalaisti myös Barcelonaa valmentavan Rijkaardin ammattitaidon.

- Minusta Rijkaard on onnekas kaveri, sillä Barcelona on Barcelona. Sen tähtipelaajat saavat erityiskohtelua ottelusta toiseen. Rijkaard on onnekas, olisinpa hänen asemassaan, Mourinho psyykkasi.

Rijkaard vaatilisäminuuttia

Barcelonaa valmentavalla Rijkaardilla oli ottelun jälkeen asiaa erotuomari Farinalle.

- Tuomari puhalsi pelin poikki lisäajalla minuutin liian aikaisin, Rijkaard selvitti.

Hollantilaisvalmentaja ei halunnut kommentoida Chelsean Mourinhon estotonta tapaa juhlia Drogban tekemää 2-2-tasoitusmaalia.

- Olin yllättynyt Mourinhon reaktioista. Kai hän oli onnellinen, mutta ei minun ole mieltä kommentoida hänen tekemisiään, Rijkaard sanoi.

Kesken ottelun peliin tullut Barcelonan Edmilson oli arviossaan armottomampi.

- Pahinta Chelseassa on kuulla kentän laidalta Mourinhon pilkkahuutoja. Hän luulee olevansa maailman napa, Edmilson sanoi.

Tasapeli jätti Mestarien liigan voittoa puolustavan Barcelonan A-lohkon kolmosena tukalaan asemaan. Joukkueen on jatkomahdollisuutensa säilyttääkseen pakko voittaa vieraissa lohkon heittopussiksi ajautunut Levski Sofia. Sen jälkeen Barcelonan on lyötävä alkulohkon päätöspelissään joulukuussa Werder Bremen.

- Enää ei ole varaa virheisiin. Meidän on voitettava kaksi viimeistä lohko-otteluamme, päävalmentaja Rijkaard vaati. (STT-AP)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?