Fredrik Norrena teki diilin venäläisen Kazanin kanssa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Fredrik Norrena teki diilin venäläisen Kazanin kanssa

Maalivahti Fredrik Norrenalla on tämän joulun alla kiireitä tavallistakin enemmän. Maanantaihin mennessä pitäisi pakata viiden ihmiset tavarat, järjestellä talon myyntiä ja hoidella muitakin käytännön asioita.

NHL:ssä pelannut maalivahti Fredrik Norrena siirtyy pelaamaan venäläiseen AK Bars Kazaniin.

19.12.2008 22:45

Fredrik Norrena purki sopimuksen Columbuksen kanssa ja teki loppuvuoden diilin KHL-liigan AK Bars Kazanin kanssa.

- Fiilikset ovat kovasti muuttopuuhissa. Kaikki on tullut niin äkkiä, etten ole edes ehtinyt sulatella juttuja, Norrena kertoi puhelimessa laatikoiden keskeltä.

Norrena ajautui Columbuksen kolmosveskariksi, eikä hänelle ollut luvassa enää peliaikaa. Norrena ei voinut odotella enää kovin pitkään, sillä hän on pelannut viimeksi 3. marraskuuta.

- Enkä taida olla luonteeltani mikään varamaalivahti, hän myöntää.

Norrena ehti jo puhua puhelimessa Linköpingin ajan joukkuetoveri Tony Mårttenssonin kanssa. Jukka Hentunen ja Niko Kapanen pelaavat niin ikän Kazanissa.

- Jos pelkästään rahaa miettii, Venäjä oli paras vaihtoehto. Ei se kuitenkaan ole ainoa syy Venäjälle lähtemiseen. Kazan on huippuseura, Norrena vakuutti.

- Siitä tulee varmasti mielenkiintoinen reissu. Olen pelannut paljon Venäjän maajoukkuetta vastaan, joten hienoa kokea se liigakin. Peli on varmasti erilaista kuin SM-liigassa tai Elitserienissä.

Norrenan vaimo ja lapset jäävät asumaan Turkuun, kun isä lähtee joulun jälkeen töihin Venäjälle.

- Columbukseenkin jää paljon hyviä ystäviä. Hyvästeleminen tuntuu haikealta. Tässä alkaa kai tulla vanhaksi, 35-vuotias Norrena herkisteli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?