Anelka palaa Ranskan maajoukkueeseen - Urheilu - Ilta-Sanomat

Anelka palaa Ranskan maajoukkueeseen

Hyökkääjäpelaaja Nicolas Anelka palaa Ranskan jalkapallomaajoukkueeseen. Päävalmentaja Raymond Domenech nimesi englantilaisseura Boltonia edustavan Anelkan EM-karsintaotteluihin Skotlantia ja Färsaaria vastaan. Anelkan edellinen maajoukkuetehtävä oli maaliskuussa 2005 Slovakiaa vastaan.

5.10.2006 13:25 | Päivitetty 5.10.2006 14:21

Domenech lisäsi Anelkan pelaajalistaansa, mutta korosti, ettei Anelka korvaa ketään muuta pelaajaa. Ranskan hyökkäyskalustosta Sydney Govoun (nilkkavamma) ja Louis Sahan (nivus- ja reisivaiva) pelikunto on epävarmaa. Anelka on pelannut urallaan 31 maaottelua ja tehnyt niissä seitsemän maalia.

Ranskalaisen jalkapalloilun kauhukakaraksi luonnehditun Anelkan maajoukkueura on värikäs. Hän kuului vuonna 2000 Euroopan mestaruuden voittaneessa joukkueeseen, mutta oli sivussa 1998 ja 2002 MM-turnauksista.

Vuonna 2002 Anelka kieltäytyi silloisen valmentajan Jacques Santinin maajoukkuekutsusta ja jäi sivuun myös 2004 EM-turnauksesta. Viime kesänä edes Djibril Cissen loukkaantuminen MM-lopputurnauksen kynnyksellä ei nostanut Anelkaa edustusjoukkueeseen.

STT-Reuters-AFP-IS

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?