Fanni Helminen hyvässä vireessä EM-telineillä - Urheilu - Ilta-Sanomat

Fanni Helminen hyvässä vireessä EM-telineillä

Tampereen voimistelijoiden Fanni Helminen venyi kelpo suoritukseen naisten telinevoimistelun EM-kisojen karsinnassa. Helminen kokosi Ranskan Clermont-Ferrandissa torstaina alkaneissa kisoissa yhteispisteet 50,825 ja seuratoveri Annika Urvikko pisteet 50,350.

3.4.2008 21:21

Helminen sai hypystä 13,200 pistettä, eritasonojapuilta 13,075, puomilta 12,125 ja permannolta 12,425.

- Fannilta todella hieno suoritus. Hän pystyi tekemään EM-kisoissa kevään parhaan tuloksensa, Suomen joukkueen valmentajana EM-areenalla toimiva Riitta Harju-Villamo totesi.

Helmisen ensimmäinen teline oli permanto. Tamperelainen "istahti" tuplavoltin päätteeksi, mutta ei jäänyt pientä virhettä murehtimaan vaan teki erinomaista jälkeä hypyssä ja nojapuilla. Puomilla Helminen hermoili ja putosi sivuttain voltin, mutta teki muuten onnistuneen sarjan.

Urvikko ei onnistunut EM-kisaa edeltäneessä Belgian maaottelussa, mutta Ranskassa vire oli hyvä. Permannon ensimmäisen volttipätkän lopussa Urvikko tuli syvään kyykkyyn, mutta taisteli itsensä pystyyn ja vei sarjan tyylikkäästi loppuun.

Urvikon hyppy sujui hyvin, mutta nojapuilla kädet irtosivat Jäger-voltin alavaiheessa. Puomi sujui Urvikolta ongelmitta kunnes kesken sarjan tuli putoaminen, joka söi itseluottamusta tamperelaisen vaikeasta alastulosta. Kädet osuivat maahan, kun Urvikko päätti puomisarjansa tuplavolttiin.

- En tiedä itsekkään mitä tapahtui, jotenkin vaan tulin alas, Urvikko ihmetteli putoamistaan.

Pisteitä Urvikko sai permannolta 12,650, hypystä 13,175, eritasonojapuilta 12,250 ja puomilta 12,275.

Helminen oli karsinnassa 27:s ja Urvikko 30:s. Suomalaisvoimistelijoiden tie EM-kisoissa päättyi karsintaan. EM-kisoissa on ohjelmassa vain joukkuekilpailu ja kahdeksan parhaan telinefinaalit. Neliottelussa finaalia ei järjestetä.

Joukkuekilpailun karsinnassa parhaat pisteet, 60,700 kokosi Romanian Steliana Nistor. Toinen oli Italian Vanessa Ferrari pistein 59,350.

Perjantaina Ranskassa kilpailevat naisjuniorit.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?