Jääkausi on alkanut F1-sarjassa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Jääkausi on alkanut F1-sarjassa

Kimi Räikkönen on tällä hetkellä huippuvireessä. Lempinimellä Jäämies tunnettu suomalaiskuljettaja on voittanut peräjälkeen kaksi F1-kisaa.

24.5.2005 0:00

Molemmissa kisoissa Räikkönen on ollut aivan ylivoimainen. Formuloita tarkasti seuraava englantilainen tv-kanava ITV julisti sunnuntaina ajetun Monacon kisan jälkeen, että F1-sarjassa on nyt alkanut jääkausi. Viimeksi vastaavaa ylivoimaa on nähty GP-radoilla tällä kaudella kauas hiipuneen Michael Schumacherin valtakaudella.

Monacon katuradalla tulleen voiton jälkeen Räikkösen suoritusta on ylistetty eri maiden tiedotusvälineissä. Kehujien kuorossa on ollut mukana Räikkösen tallin toimitusjohtaja Martin Whitmarsh.

- Kimi tekee tällä hetkellä kovasti töitä maailmanmestaruuden eteen, McLaren-pomo sanoo.

Voitot ovat nostaneet Räikkösen toiseksi MM-sarjassa. Ero MM-sarjaa johtavaan Fernando Alonsoon kapeni Monacossa, mutta sitä on edelleen rutkasti. Espanjalaisella on kasassa 49 pistettä, ja Räikkösellä 27. Kisoja on ajamatta vielä 13.

Pohjoismaiden suurin sanomalehti Aftonbladet on jo varma, että Räikkönen voittaa tänä vuonna vielä maailmanmestaruuden. Lehti ennusti, että loppukaudella nähdään tiukkoja vääntöjä GP-kisojen voitoista Alonson ja Räikkösen välillä.

- Nyt on alkamassa kivikova taistelu, jossa vain yksi kuljettaja pysyy jääkylmänä. Se on Kimi Räikkönen, Aftonbladet hehkutti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?