Miten käy Allianssin? - Urheilu - Ilta-Sanomat

Miten käy Allianssin?

Kukaan ei tunnu tietävän, mitä kiinalaisomistaja Ye Zheuyn aikoo tehdä jalkapalloseura AC Allianssin kanssa.

11.11.2005 0:00

Seuran liigapaikkaa hallinnoivan AC Vantaan Allianssi ry:n hallitus ei ole kuitenkaan jäänyt tarkkailemaan avuttomana sivusta seuran ympärillä pyörivää epätietoisuutta. On erittäin todennäköistä, että lentokenttäkaupungissa pelataan huhuista huolimatta jalkapalloa pääsarjatasolla myös ensi kaudella. Joko ilman belgialaisia ja kiinalaista Ye Zheuynia, tai sitten hänen johdollaan.

Hallituksen jäsenet ovat kysyneet alustavasti Allianssin yhteistyökumppaneiksi vantaalaisia yrityksiä, joista suurin osa on asettanut mukaan lähtemisen ehdoksi Liiga-Allianssi oy:n omistuspohjan täydellisen remontin. Kuvio on käytännössä hyvin yksinkertainen: rahaa tulee, jos Ye lähtee, ja toisinpäin.

Yhdistyksen puheenjohtaja Jarmo Hakala myöntää kierrellen IS Urheilun tiedot oikeiksi. Keskusteluja yritysten kanssa on käyty, ja epävirallinen työryhmäkin on perusteilla. Nyt pitäisi vain saada nopeasti selville, mikä on Yen seuraava siirto.

Veikkausliigan hallitus myöntää ensi kauden liigalisenssit tammikuussa. Ylimääräistä aikaa tilanteen selvittämiseen ei siis hirveästi ole.

Tällä hetkellä Allianssilla on kasassa vain seitsemän pelaajasopimusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?