Jenni Mikkonen sai haavat nuoltua - Urheilu - Ilta-Sanomat

Jenni Mikkonen sai haavat nuoltua

Meloja Jenni Mikkosen Pekingin pettymys on haihtunut ja hetken tyhjiön on täyttänyt vahva halu valmistautua Lontoon olympialaisiin. Hän sijoittui Anne Rikalan kanssa Pekingin finaalissa kajakkikaksikkojen 500 metrillä seitsemänneksi.

Jenni Mikkonen mietteissä siintää jo Lontoon olympialaiset.

13.11.2008 20:29

- Ensimmäisenä ajatuksena oli neljän vuoden työn valuminen hukkaan. Istuin puoli tuntia laiturin päässä ja jätin hyvästejä arvokisojen miljöölle. Aika kuitenkin parantaa haavat. Viime viikkoina eivät edes sateet ole hillinneet motivaatiota, totesi Tampereen yliopistossa diplomi-insinööriksi opiskeleva 28-vuotias Mikkonen.

Myös Anne Rikala jatkaa uraansa, mutta olympiadin alussa on kaikki vielä avointa.

- Neljän vuoden aikana voivat tilanteet muuttua moneen suuntaan. Nyt pääteemana on harjoittelu. Olympiadin kolmantena vuotena keskitytään karsintoihin ja sen jälkeen toivottavasti itse kisoihin, joissa lajini voi olla yksikkö, kaksikko tai nelikkö, arvioi Mikkonen.

Hän teki päätöksensä syyskuun lopulla ja on sen jälkeen järjestellyt itse kuvionsa kuntoon, sillä kanoottiliitto alkaa Mikkosen mukaan etsiä uutta päävalmentajaa.

- Martin Hunterin sopimus loppuu vuodenvaihteessa. Hän ei jatka liiton palveluksessa, mutta on edelleen minun valmentajani.

- Hunterin valmennuksessa on myös ruotsalaisia ja sveitsiläisiä melojia. Näin koossa on kansainvälinen porukka, jolla on annettavaa toisilleen ja mahdollisuus leireillä yhdessä.

Australiasta lähtöisin oleva Hunter asuu Ruotsissa ja hän on ollut liiton osa-aikainen päävalmentaja. Hunter on aktiivina voittanut K1:n 500 metrin maailmanmestaruuden.Jenni Mikkosella on kaksi henkilökohtaista EM-pronssia sekä kaksikoiden pronssimitalit Anne Rikalan kanssa sekä MM- että EM-kisoista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?