Buffalo pelaa Stanley Cupin finaalipaikasta - Urheilu - Ilta-Sanomat

Buffalo pelaa Stanley Cupin finaalipaikasta

Ensin kesälomalle lähti Philadelphia Flyers, sitten Ottawa Senators. Molemmat Buffalo Sabresin toimesta.

14.5.2006 13:02 | Päivitetty 13.5.2006 0:00

Buffalo kuuluu kategoriaan NHL:n kuluvan kauden suuret yllättäjät. Iso ja mahtava Senators sai vain yhden voiton Buffalolta - tosin kaikki viisi ottelua ratkesivat yhden maalin erolla.

Ottawan golfkauden avausmaalin teki Sabresin hyökkääjä Jason Pominville alivoimalla ensimmäisessä jatkoerässä. Hän hoksasi, että hyökkääjä Daniel Alfredsson pelasi puolustajan paikalla ja päätti haastaa ruotsalaisen.

Jäähyllä ollut Jay McKee kertoo tajunneensa yhtäkkiä, että Pominvillellä on saumat ratkaista koko ottelusarja.

- Näin hänen kiertävän Alfredssonin ulkopuolelta, leikkaavan keskelle, ja yhtäkkiä kiekko oli maalissa. Ryntäsin ulos jäähyaitiosta kaukaloon juhlimaan niin nopeasti kuin pystyin, McKee hehkutti pelin jälkeen.

Buffalo pelaa itäisen konferenssin finaalissa joko New Jerseytä tai Carolinaa vastaan, mutta Ottawa joutui jälleen kerran pettymään raskaasti pudotuspeleissä.

Senatorsilla oli jalkeilla äärimmäisen hyvä ja iskukykyinen ryhmä, mutta ratkaisevat maalit jäivät tekemättä. Ottawan kapteeni Alfredsson on ollut länsä kaikkien epäonnistumisten hetkellä, mutta tämä kevät jää mistoihin erityisen raskaana.

- Tämä on pahin kaikista täällä kokemistani pettymyksistä, Alfredsson huokasi pelin jälkeen.

New Jersey repi viime yönä 5-1-voiton Carolinasta, joka johtaa ottelusarjaa edelleen voitoin 3-1.

Tuomas Nyholm, Toronto

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?