Mika Kallio voitti vihdoinkin - Urheilu - Ilta-Sanomat

Mika Kallio voitti vihdoinkin

Suomalainen ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio oli eilen helpottunut mies. Valkeakoskelainen onnistui vihdoin nousemaan korkeimmalle palkintokorokkeelle Portugalin Estorilin GP-kisassa. Kallio teki samalla suomalaista moottoriurheiluhistoriaa, sillä hänen voittonsa oli kaikkien aikojen ensimmäinen 125-kuutioisten luokassa.

18.4.2005 0:00

Edellisen kerran suomalaiskuski juhli MM-voittoa 1975, jolloin Pentti Korhonen ajoi ykköseksi 350-kuutioisten luokassa Jugoslavian GP:ssä.

- Ilman muuta fiilikset on katossa, kun eka voitto tuli. Kaikki sujui niin kuin olin ajatellut. Oon tosi tyytyväinen, IS Urheilun tavoittama Kallio kertoi.

KTM-tallin kuskin viikonloppu oli täydellinen: uran ensimmäinen paalupaikka, Estorilin rataennätys ja historiallinen voitto.

- Joo, ei olisi voinut mennä enää paremmin, Kallio riemuitsi.

Valkeakoskelainen kävi kisan aikana tiukan kamppailun espanjalaisen Hector Faubelin kanssa. Voitto ratkesi vasta viimeisellä kierroksella.

Kallio johtaa 125-kuutioisten MM-sarjaa nyt selvällä erolla toisena olevaan Italian Marco Simoncelliin. Suomalaisella on koossa 45 MM-pistettä ja italialaisella 31.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?