Osakan MM-kisojen dopingnäytteet puhtaita - Urheilu - Ilta-Sanomat

Osakan MM-kisojen dopingnäytteet puhtaita

Osakan yleisurheilun MM-kisoissa tähän mennessä otetut dopingtestit ovat olleet puhtaita. Kisoissa otetaan yhteensä tuhat testiä, joiden joukossa ovat mitalisteille ja lajien 2-3 muulle finalistille tehdyt testit sekä kisojen aikana ja hieman ennen kisojen alkua tehdyt yllätystestit.

Kisoissa on tehty tähän mennessä 113 dopingtestiä.

27.8.2007 14:48

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF teki Helsingin MM-kisoissa 825 testiä, joten Osakan kisoissa testejä tehdään enemmän kuin koskaan aiemmin MM-kisoissa. Osakassa IAAF ottaa veri- ja virtsatestejä aivan kuten kaksi vuotta sitten Helsingin MM-kisoissa.

IAAF:n antidopingvaliokunnan johtajan Gabriel Dollen mukaan kisoja edeltäneillä viimeistelyleireillä ja kisoissa oli sunnuntaihin mennessä tehty 558 dopingtestiä.

- Niiden joukossa ei toistaiseksi ole yhtään positiivista testitulosta, Dolle totesi IAAF:n tiedotustilaisuudessa maanantaina.

Dollen mukaan tähän mennessä tehdyistä testeistä 113 on tehty kilpailuun liittyen ja loput 387 ovat ns. yllätystestejä. Kaikkiaan IAAF on kuluvan vuoden aikana tehnyt 1 263 yllätystestiä. Järjestö käyttää vuosittain 2,5 miljoonaa dollaria, noin 1,82 miljoonaa euroa, dopingtestaukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?