Terveisiä valmennusjohdolle: Lopettakaa heti pakkien sosiaalipeluutus - Urheilu - Ilta-Sanomat

Terveisiä valmennusjohdolle: Lopettakaa heti pakkien sosiaalipeluutus

Suomi voitti 5-1. Mitä Valko-Venäjä-pelistä jäi käteen?

18.2.2010 1:44

Se, että MM-kisojen rimpuilut pienempiä vastaan johtuvat vain siitä, että Suomella ei ole ykkösäijät kehissä. Nyt kun laatikkoon heitettiin koko kerma, ei Valko-Venäjällä ollut mitään palaa pärjätä.

Suomi sai jos ei optimaalisen niin ainakin hyvän startin turnaukseen. Tuli onnistumisia, jäi korjattavaa. Se on hyvä asetelma.

Onnistujista nostetaan esiin ensimmäiseksi Olli Jokinen. Yksi maali, avausosuma, ja kovaa duunia. Nimenomaan kahteen suuntaan. Odottakaa Jokiselta avainpelaajan tekoja jatkossa. Luistelu on erinomaisella tasolla.

Niklas Hagmanin kaksi maalia lupailevat hyvää. Joko Hakki ottaa paikkansa eturivissä olympiatasolla? Ainekset on olemassa ja itseluottamus nyt korkealla. Hakki on nälkäinen ja huippukunnossa.

Mikko Koivu, 0+3. Tämä mies on Suomen pelin dynamo. Mutta mikä tärkeintä: hän ei ole yksin. Ilmassa on merkkejä todella tasapainoisesta hyökkäyskalustosta. Menestys on pitkälti kiinni siitä, toteutuuko päävalmentaja Jukka Jalosen prinsiipeistä kenties tärkein: maalinteon tehokkuus.

Sitten niihin haasteisiin.

Toni Lydman pelasi 13.16. Toivottavasti tämä oli viimeinen matsi tässä turnauksessa, jossa pakkien peluutus on tällaista Nuori Suomi -näpertelyä.

Homman nimi on tämä - nyt Lehkosen Timppa kynää ja paperia esiin:

Lydmanille paikka Joni Pitkäsen rinnalta kakkosparista. Heti. On ihan naurettavaa, että Suomen paras pakki tasaviisikoin pelaa noin pienet minuutit.

Ylivoimaa siunaantui Valko-Venäjää vastaan niin paljon, että puolustajien peluutusidea kärsi. Mutta silti. Peräpääsä pitää nyt uskaltaa rohkeasti antaa vastuuta niille, jotka sitä ovat tottuneet NHL-tasolla kantamaan.

Suomen puolustusta ei testattu ottelussa lainkaan, mutta kohta testataan. Silloin voi olla liian myöhäistä reagoida. Pääjehuille kunnon minuutit ja muille se mitä jää. Toki on hyvä ajaa kaikki miehet turnaukseen sisään ja jakaa minuutteja, mutta se on nyt tehty.

Kimmo Timonen ja Sami Salo pelasivat yli 24 minuuttia. Se on hyvä, 20-24 on oikea haarukka heille. Jatkossa Joni Pitkäselle ja Lydmanille sellainen 18 ja risat, niin ollaan oikealla tiellä.

Jukka Jalosen puheista ja ilmeestä päätellen Lydman voikin valmistautua isompaan vastuuseen. Tämä oletettavasti tapahtuu Lasse Kukkosen kustannuksella.

Ylivoimapeli - lisää tehoja vaaditaan. Peli pyöri hyvin ja kiekko liikkui kuin unelma, mutta kyllä se vähän näpräämiseksi meni.

Laukauksia. Paljon lisää laukauksia.

Nelosketju Ville Peltonen-Niko Kapanen-Jarkko Ruutu oli jämäkkä. Etenkin kulmapeli ja paineen luominen vastustajan päätyyn onnistui hyvin. Nyt on mielenkiintoista nähdä, miten trio menestyy Saksaa vastaan, joka panee Leijonat astetta kovempaan testiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?