Aerobic-mestari Piili lopettaa uransa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Aerobic-mestari Piili lopettaa uransa

Urallaan neljä maailmanmestaruutta ja neljä Euroopan mestaruutta voittanut Tiia Piili on päättänyt lopettaa kilpauransa.

Tiia Piili keskittyy nyt muihin asioihin kuin kilpailemiseen.­

4.12.2006 14:39 | Päivitetty 4.12.2006 15:53

27-vuotias Piili kypsyi lopettamispäätökseen lokakuussa Rotterdamissa järjestettyjen MM-kisojen jälkeen. Piili voitti Hollannissa uransa neljännen maailmanmestaruuden aiemmin samana vuonna tulleen Euroopan mestaruuden jatkoksi.

- Olen tehnyt joka vuosi yhteenvedon kaudesta. Ennen on aina riittänyt motivaatiota jatkaa, mutta nyt maha oli liian täynnä. Oli kylläinen olo, Piili kertasi STT:lle puhelimitse.

Piili ehti voittaa kymmenvuotisella kilpaurallaan Fisaf-liiton maailmanmestaruudet vuonna 2001, 2004, 2005 ja 2006.

Samoihin vuosiin osuivat myös EM-kultamitalien kaudet. Kaikkiaan Piili voitti 14 arvokisamitalia, joista ensimmäiset, EM- ja MM-hopeat, vuonna 1999. MM-hopea tuli tuolloin Helsingin kotikisoista Tuuli Matinsalon perintöprinsessana.

- Olen tyytyväinen siihen, mitä olen saavuttanut ja siihen, mitä olen urallani oppinut, Piili sanoi.

Oppimillaan asioilla hän tarkoitti aerobicin eri osa-alueisiin liittyviä juttuja, muun muassa teknistä taitoa ja koreografiaa. Piili oli alallaan huippu, kuten suvereenit mestaruudet kertoivat.

Piilin lopettamispäätös on sen verran tuore asia, että hän ei ole ehtinyt vielä tuntea haikeutta uran päättymisestä. MM-kisojen jälkeen hän on kuntoillut, mutta uuden koreografian tekoon hän ei vielä ehtinyt ryhtyä.

- Ehkä haikeus tulee sitten, kun muut lähtevät ensi syksynä MM-kisoihin, Piili ennakoi.

Aikaa muullekinkuin urheilulle

Piili on ollut täysipäiväinen urheilija viime vuodet, sillä opintojen pariin hän ei ole juurikaan ehtinyt. Opinto-oikeus hänellä on Jyväskylän yliopistoon englannin kielen opintoihin.

- En edes muista, kuinka paljon minulle on kertynyt opintoviikkoja. Olen opiskellut oikeasti vain yhden lukuvuoden, vuonna 1999 opintonsa aloittanut Piili kertoi.

Se, jatkaako Piili englannin opintojaan vai vaihtaako hän jollekin muulle alalle, on vielä avoinna.

Uusista ajankäyttötoiveista huolimatta Piili ei aio kokonaan jättää aerobicia, sillä kysyntää riittää.

- Olen saanut yhteydenottoja, joissa minulta on pyydetty koreografia-apua. Pitää katsoa, riittääkö minulta ideoita muille, Piili sanoi.

(STT)

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?