Leijonaprofiili: Saku Koivu - joko komposiitti kestäisi?

Julkaistu:

IS julkaisee olympialaisten aikana joka päivä kaksi tai kolme kappaletta vähän erilaisia pelaajaprofiileja Suomen olympiajoukkueen jääkiekkoilijoista. Kuvituksena on karikatyyri, joka aina paljastaa jotain oleellista urheilijasta.

Mukana on myös seuraa tätä -pointteja, joita kannattaa pitää silmällä pelejä katsellessa.

Pelaajaprofiili:

Saku Koivu, 35, on edelleen Suomen henkinen johtaja, vaikka pelillisen valtikan Vancouverissa ottanee pikkuveli. Saku johdattaa jäälle kakkoskentän, jossa pelaavat vanhat tutut - Teemu Selänne ja Jere Lehtinen. Koivu on, hämmästyttävää kyllä, kyennyt aina pelaamaan huipputasolla silloin kun on Iso Peli. Tämä kyky on lähes poikkeuksellinen.

Seuraa tätä: Unohtakaa Torinon epäonni Sundinia vastaan. Koivu on erittäin kokenut ja hyvä aloittaja, maailmanluokkaa. Katsokaa, millä intensiteetillä ja kuinka matalassa asennossa hän kaapii kiekkoa omilleen.

Koivu on harvinainen yksilö, sillä suurin osa hänen yksittäisistä ominaisuuksistaan ei ole maailman terävintä huippua. Koivu ei ole supernopea. Laukaus korkeintaan hyvä. Koko juuri ja juuri riittävä. Hänen kentän halkovia lättysyöttöjään ei kelata highlight-nauhoilla.

Pointti on kokonaisuudessa ja korvien välissä. Koivu on äärimmäisen tasapainoinen ja terävä pelaaja, joka kykenee tekemään kaiken hyvin. Ja nimenomaan silloin, kun ihan pakko.

Rehellisyyden nimessä - kyllä Koivulla on huippuominaisuuksiakin. Kuten tasapaino, lyhyiden, oivaltavien syöttöjen näkeminen ja antaminen, kaksinkamppailutaidot, aloitukset, kahden suunnan pelaaminen...

Seuraa tätä: Koivu ajaa maalille yllättävän raivokkaasti - ja pääsee tekopaikoille - ollakseen kuitenkin verraten pienikokoinen pelaaja. Koivu on usein hakkaamassa kiekkoa sisään, kunnes lentää kontilleen. Hän ponnahtaa salamana jaloilleen - ja hakkaa taas karoja sisään. Todella sitkeä kaveri.

Persoona:

Kahden lapsen onnellinen isä. Koivu on pitänyt suurimman osan elämästään poissa julkisuudesta, vaikka Montrealissa hän tottui olemaan koko provinssin keskeisimpiä hahmoja. Perhe on Koivulle nyt kaikki kaikessa kaukalon ulkopuolella, siksi Koivut nauttivat elämästään rauhallisessa ympäristössä Kaliforniassa.

Joukkueen piirissä aseman - ja jo iänkin puolesta vanhempi valtiomies, joka ei ota osaa nuorison kotkotuksiin. Johtaa joukkuetta ja ottaa isoa roolia kaikessa toiminnassa.