Dalcin syöksyi yllätysvoittoon - Urheilu - Ilta-Sanomat

Dalcin syöksyi yllätysvoittoon

Ranskan Pierre-Emmanuel Dalcin yllätti suosikit ja riemastutti kotiyleisön, kun hän ylsi uransa ensimmäiseen maailmancupin voittoon Val d Iseren syöksylaskussa lauantaina.

20.1.2007 15:35

Kuudentena laskijana alas tullut Dalcin, 29, ehätti maaliin ajassa 1.56,37. Kanadan Erik Guay hävisi 0,26 sekuntia ja toinen kanadalainen, Manuel Osborne 0,32.

- Uskomatonta. Minulla oli hyvä lähtönumero, ja laskin hyvin. Sukset olivat täydelliset. Olen niin iloinen, ajattelin pääseväni kymmenen parhaan joukkoon. Mutta olin niin nopea tänään, uskomatonta, voittaja tilitti äimistyneenä.

Aiemmin Dalcin on parhaimmillaan yltänyt maailmancupissa kakkoseksi, vuonna 2004 supersuurpujottelussa.

Suuret syöksytähdet eivät onnistuneet lainkaan lauantaina, osaltaan siksi, että heidän tullessaan alas lämmin sää oli jo hidastanut rinteen yläosaa. Liechtensteinin Marco Büchel oli seitsemäs ja Sveitsin Didier Cuche kymmenes. Itävallan Hermann Walchofer ja Benjamin Raich eivät päässeet 20 parhaan sakkiin, ja Yhdysvaltain Bode Miller laski ulos radalta.

Kisassa oli myös harvinaislaatuisesti mukana suomalaislaskija. Jouni Pellinen, 23, selvitti tiensä maaliin saakka, hävisi voittajalle 6,44 sekuntia ja oli 58:s.

Maailmancupin kokonaisjohdossa jatkaa Norjan Aksel Lund Svindal. Sijalle 12 syöksynyt norjalainen on koonnut 725 pistettä, kakkosena oleva Cuche 677 ja Miller 640. Syöksyn maailmancupissa kärjessä on seitsemän kisan jälkeen Cuche (436 pistettä) ennen Büchelia (329) ja Italian Peter Filliä (318).

(STT-DPA)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?