Yleisurheilupomot kriisitunnelmissa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Yleisurheilupomot kriisitunnelmissa

Yleisurheilun globaali kriisi on Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n vuosikokouksessa päällimmäisenä asiana, kun järjestö kokoontuu Moskovassa viikonloppuna. Ennen kaikkea ongelmat tiivistyvät Yhdysvaltoihin, jossa esimerkiksi Helsingin viime kesän MM-kisat ohitettiin mediassa lähes täydellisesti USA:n komeasta menestyksestä huolimatta.

4.11.2005 0:00

Tiukimmin ruoskaa IAAF-johdon suuntaan on heiluttanut italialainen Luciano Barra, joka vaikuttaa Torinon olympialaisten toimitusjohtajana.

- MM-kisoja lukuun ottamatta suuri yleisö ei tajua yleisurheilun kilpailujärjestelmää. Kultainen liiga ei toimi konseptina. Zürichin ja Brysselin kisat pyörivät omillaan. Saksassa yhdistetyn hiihto kerää suuremmat katsojamäärät kuin yleisurheilu, Barra sanoi Daily Telegraphin haastattelussa ja jatkoi:

- Suurin ongelma ovat yhden päivän tapahtumat. Lähdössä voi olla 25 urheilijaa, joista kymmenen tulee Keniasta. Tunnistaisitko sinä kymmenen eri kenialaista radalla? Ja siihen vielä päälle jänikset. Kieltäisin ne iltakisoissa. Niistä pitäisi saada enemmän inhimillisiä tapahtumia.

IAAF yrittää keksiä Moskovassa keinoja myös siihen, miten afrikkalaisten juoksijoiden ilmestyminen Qatarin passit kädessä kisoihin estettäisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?