Kolmen daamin kisa alkaa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Kolmen daamin kisa alkaa

Alisa Drei, Kiira Korpi vai Susanna Pöykiö? Kuka heistä ottaa ykköspaikan kauden ensimmäisessä yhteiskisassa?

5.10.2006 20:40 | Päivitetty 6.10.2006 16:38

Naiset kohtaavat lauantaina ja sunnuntaina Tikkurilan jäähallissa Vantaalla käytävässä taitoluistelun kansainvälisessä Finlandia Trophy-kisassa.

Miesten kisaan näytille tulee uusia venäläisnimiä, todennäköisiä tulevaisuuden tähtiä.

Naiset ovat edelleen suomalaisen taitoluistelun vetonaula. Viime talvena tuo suomalaiskolmikko oli komeasti kahdeksan parhaan joukossa EM-kisoissa. Silloin Korpi oli kuudes, Pöykiö seitsemäs ja Drei kahdeksas.Olympiakisoissa Pöykiö oli 13:s ja Korpi 16:s, MM-kisoissa he olivat sijoilla yhdeksän ja kymmenen.

Kesän harjoituskausi on ollut työteliäs, sillä Korvella ja Pöykiöllä on uusi ohjelma sekä lyht- että vapaaohjelmassa, Drei on uusinut vain lyhytohjelmansa.

Pöykiö, 24, on palannut takaisin kotikaupunkiinsa Ouluun asumaan ja harjoittelemaan. Elämä Lahdessa ei sujunut suunnitellusti, kun kaupungista ei löytynyt kunnolla harjoitusjäätä eikä toivottua tukiryhmää.

Oulussa hän sai asiat kuntoon, ja nyt häntä valmentaa isosisko Heidi Pöykiö. Kesällä Pöykiö oli kuukauden harjoittelemassa Kanadassa.

Korpi, 18, on saanut tuekseen yhden uuden, suuren sponsorin, ja on pystynyt leireilemään venäläisvalmentajien johdolla niin Virossa kuin Espanjassakin.

Hän on saanut neuvoja niin Igor Pashkevitshilta kuin Aleksei Mishiniltäkin. Harjoittelu muiden huippuluistelijoiden kanssa on ollut hieno kokemus. Hänen varsinaiset valmentajansa ovat edelleen tamperelaiset Maaret Siromaa ja Susanna Haarala.

Drei, 28, puolestaan palasi takaisin Riihimäelle äitinsä Elena Drei-Koskisen valmennukseen. Alisa väsyi matkustamaan Riihimäen ja harjoitushallinsa Tikkurilan väliä. Nyt aikaa jää muuhunkin elämään kuin luisteluun ja junassaistumiseen.

Neljäntenä suomalaisena kisassa luistelee Korven seura- ja harjoitustoveri Niina Laksola Tampereen Tapparasta. Laksola, 19, on taitoluiostelun Pohjoismaiden mestari viime talvelta.

Suomalaisten nimekkäin ulkomainen haastaja on Unkarin Julia Sebestyen. Hän on vuoden 2004 Euroopan mestari, mutta viime talvena hän hävisi kaikissa arvokisoissa suomalaisille.

Miesten kisaan osallistuu neljä venäläistä nuorta miestä, jotka ovat vielä suurelle yleisölle tuntemattomia. Sen sijaan heidän valmentajansa Aleksei Mishin ja Aleksei Urmanov ovat hyvinkin tuttuja.

Mishin on veteraanivalmentaja, joka nosti huipulle mm. Urmanovin. Nyt Urmanov on itsekin valmentaja.

Venäläisluistelijoista Sergei Voronov nuorten MM-hopeamitalisti. Häntä kehutaan tekniikkataituriksi. Aleksandr Uspenskia luonnehditaan taiteelliseksi. Molemmat ovat 19-vuotiaita.

Miesten kisassa on mukana kaksi suomalaista, Ari-Pekka Nurmenkari, 23, ja ensi kerran senioreiden kansainvälisissä kisoissa luisteleva Valtter Virtanen, 19.

IS / Leena Jokinen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?