Heikko tuuli esti olympiapurjehdukset - Urheilu - Ilta-Sanomat

Heikko tuuli esti olympiapurjehdukset

Olympiapurjehtijat saivat keskiviikkona ennakkovaroituksen, mutta vasta torstaista tuli ensimmäinen päivä, jolloin Qingdaon olympiaregatassa ei tuuliolojen takia pystytty järjestämään yhtään lähtöä.

14.8.2008 8:33 | Päivitetty 14.8.2008 15:33

Torstaina oli määrä kilpailla luokissa 49er, 470, Laser, Laser radial, purjelaudat RS:X, Finnjolla ja Yngling. Tuuli oli kuitenkin liian heikkoa, jotta purjehtimisesta olisi tullut mitään. Torstaina paikallista aikaa kello 14 tuulta mitattiin vain metri sekunnissa. Lisäksi kisapaikan Fushanin lahden peitti sankka sumu.

Jo keskiviikkona tuuliolojen takia peruuntui neljä lähtöä ja torstaina 15 lisää. Suomalaisten oli määrä purjehtia torstaina viidessä luokassa.

Ynglingissä Silja Lehtisen venekunta ja Finnjollissa Tapio Nirkko yrittävät perjantaina päättää alkusarjansa. Näissä luokissa perjantain piti alun perin olla välipäivä.

Saadakseen alkusarjansa päätökseen Ynglingit ja Finnjollat yrittävät purjehtia perjantaina kolme lähtöä. Näiden luokkien kymmenen parhaan mitalipurjehdukset ovat ohjelmassa lauantaina.

Ynglingissä ja Finnjollissa on jo purjehdittu enemmän kuin kuusi lähtöä, joka on alkusarjassa vähimmäismäärä mitalipurjehduksen järjestämiseksi.

Perjantaina paranee

Sääennusteet ovat luvanneet perjantaiksi huomattavasti parempaa purjehdussäätä. Tuulta on luvassa 5-7 metriä sekunnissa. Järjestäjät ovat aikaistaneet perjantain ensimmäiset lähdöt alkavaksi tuntia normaalia aiemmin eli puolenpäivän aikaan.

Silja Lehtisen venekunta on seitsemän lähdön jälkeen Yngling-luokassa sijalla 11, kaksi pistettä jäljessä kymmenentenä olevan norjalaisen Siren Sundbyn tiimiä. Sundby on Ateenan 2004 olympiavoittaja ja Sari Multalan pitkäaikainen kilpakaveri E-jollista.

Finnjollissa Nirkko on seitsemän lähdön jälkeen 15:s. Hänellä on matkaa kymmenentenä olevaan Brasilian Eduardo Coutoon 18 pistettä.

Perjantai on olympiakisoissa ensimmäinen päivä, kun kuuden kisaluokan kaikkien yhdeksän suomalaispurjehtijan on määrä kilpailla samana päivänä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?