Joni Rautanen palaa sairastuvalta radoille

Julkaistu:

Pikajuoksija Joni Rautanen palaa kilparadoille keskiviikkona Lahdessa toivuttuaan juhannuksen tienoissa vaivanneista akillesjänteen kivuista. Rautasen lisäksi Urheiluliiton valmennusjohto toivoo monen muunkin loukkaantumisten kirjoissa olevan paluuta sairastuvalta, mutta odotus jatkuu vielä.

Kesäkuun puolivälissä SM-viesteissä takareitensä loukannut Ilona Ranta palannee radoille Joensuun Eliittikisoissa 16. heinäkuuta. Hän sai lääkäriltä luvan kilpailla viikko sen jälkeen, kun on pystynyt juoksemaan harjoituksissa täysillä.

- Kohtuu kovaa olen pystynyt juoksemaan, mutta olisi hyvä saada yksi aitaharjoitus alle ennen Joensuun 400 metrin aitoja, Ranta kertoi tiistaina STT:lle.

Johanna Manninen saattaa kuntoutua jo sunnuntaiksi Äänekosken kisoihin, mutta radoille paluu voi venyä Joensuuhun asti. Manninen loukkasi takareitensä Euroopan cupissa Portugalissa juhannuksena.

- Reisivamma ei ollut pelkkä hermokipu, vaan takareidessä oli myös pieni repeämä. Nyt tilanne on hyvä, mutta tällaisista vammoista ei koskaan tiedä, arvioi Mannisen valmentaja Miska Viiri.

Mannisen ja Rannan toipuminen on olennaista Suomen pikaviestijoukkueelle, jolla on paikka Pekingin olympialaisiin.

Heikkilä palaa Kalevan kisoihin

Olympiamatkan toiveet ovat terveystilanteen varassa myös aitajuoksija Jussi Heikkilällä. Hän on saavuttanut valintaan oikeuttavan tulosrajan juostuaan aidatun ratakierroksen keväällä Yhdysvalloissa aikaan 49,39. Kiusana on takareisivamma, joka iski ensin Euroopan cupin lämmittelyssä ja uudelleen viikko sitten Puolassa.

- Ilmeisesti Jussi pystyy kilpailemaan vasta Kalevan kisoissa, kertoi Urheiluliiton valmennusjohtaja Jarmo Mäkelä.

Olympiakomitea lyö Pekingin joukkueen lukkoon 21. heinäkuuta, muutama päivä ennen Kalevan kisojen alkamista.

Juoksuradalle paluuta odotetaan myös Johanna Lehtiseltä. Hän on pystynyt kisaamaan tällä kaudella vain kerran päämatkallaan estejuoksussa ja kerran 1 500 metrillä.

- Johannan piti juosta viime viikolla Turussa, mutta akilleksessa on yhä kipua, Mäkelä tiesi ja piti tilannetta huonona.

Ykkösnimet sentään iskussa

Mäkelä alkaa olla huolissaan loukkaantumisista, sillä tavoitteena olleen 25 yleisurheilijan saaminen Pekingiin on vaarassa. Toisaalta Mäkelää lämmittää olympialaisten menestysehdokkaiden hyvä kunto. Frantz Krugerin kiekkokaaret pitenevät kesän edetessä, keihään ykköstoivo Tero Pitkämäki on terveenä ja hänellä on tasokkaita adjutantteja. Myös Tommi Evilä pystyy keskittymään Pekingiin, kun pituuden SE-tulos 822 karisti murheet olympiarajan saavuttamisesta.

- Jukka Keskisalon juoksu Kuortaneella oli lupaava. Kun vielä saadaan Olli-Pekka Karjalainen mukaan tähän kuvioon keskiviikkona, kärjen osalta näyttää hyvältä, Mäkelä arvioi.

Karjalainen heittää keskiviikkona Lahdessa, samalla areenalla, jolla hän kiskaisi SE-kaarensa 83,30 neljä vuotta sitten.

Miesten keihäässä ainoa murhe on kauden kärkiheittäjän Antti Ruuskasen (87,33) nilkkavamma. Kuortaneellakin sunnuntaina Ruuskanen irvisteli heittojensa jälkeen kivusta.

- Antti alkaa olla oljenkorren varassa, Mäkelä totesi.

Suomalaisten tärkeimpiä näyttöpaikkoja olympiavalintaan ovat Lahden kansainväliset kisat keskiviikkona, Joensuun Eliittikisat 16. heinäkuuta ja Lapinlahden Eliittikisat 20. heinäkuuta.