Venäjä nujersi Tshekin ja vei jääkiekon EM-sarjan - Urheilu - Ilta-Sanomat

Venäjä nujersi Tshekin ja vei jääkiekon EM-sarjan

Venäjä varmisti tämän kautisen jääkiekon EM-sarjan voiton jo ennen viimeistä turnausta, kun se kukisti Tukholmassa viimeisessä ottelussaan Tshekin 6-3 (2-2, 2-1, 2-0).

8.2.2009 20:17

Luonteeltaan lepsussa ottelussa Venäjä meni runsaassa kuudessa ja puolessa minuutissa Maksim Rybinin ja Petr Stshastlivin ylivoimamaaleilla 2-0-johtoon. Puolustaminen ei kuitenkaan kiinnostanut, ja Tshekki kiri tasoihin.

Venäjän siivitti voittoon lähinnä moskovalaisen TsSKA:n hyökkääjä Oleg Saprykin, joka värkkäsi joukkueelleen 3-2- ja 5-3-johtomaalit. Niistä jälkimmäisessä kiekko lipui verkkoon maalin edessä seisoneen Saprykinin luistimesta.

Venäjän maalia vartioineelle Konstantin Barulinille kertyi 35 torjuntaa, kun tshekkivahti Miroslav Kopriva pääsi 17:llä. Kumpikaan vahdeista ei vakuuttanut.

Koska Ruotsi voitti Tukholman-turnauksen viimeisessä ottelussa Suomen 4-0, Venäjä karkasi EM-sarjataulukossa jo yhdeksän pisteen johtoon.

Se on hyvin lähellä toista peräkkäistä EM-sarjan voittoaan ennen kauden viimeistä turnausta, joka pelataan 16.-19. huhtikuuta Tshekissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?