Suomi vaatii: Suosikkikeihäät lauantaiksi stadionille - Urheilu - Ilta-Sanomat

Suomi vaatii: Suosikkikeihäät lauantaiksi stadionille

Keihäänheiton lajivalmentaja Hannu Kangas ei jäänyt tuleen makaamaan, kun kuuli Teemu Wirkkalalta, ettei suomalaiskolmikon vakiokeihästä ollut käytössä karsintakilpailussa.

Kari Niemi-Nikkola aikoo varmistaa, että Suomen keihäsmiehet saavat suosikkikeihäät mukaansa keihäänheiton olympiafinaaliin.

21.8.2008 10:27

Wirkkala, Tero Järvenpää ja Tero Pitkämäki käyttävät lähes yksinomaan Nordicin hiilikuitukeihästä, joka oli listattu yhdeksi neljästä olympiamallista. Se tarkoittaa, että keihään on oltava käytettävissä harjoitus- ja kilpailukentällä. Olympiamallin puuttuminen rikkoo Kansainväälisen yleisurheiluliiton IAAF:n sääntöjä, joiden puitteissa olympiakisoissa yleisurheillaan.

Näin ei suomalaisten mukaan nyt ollut. Kangas soitti heti valmennusjohtaja Jarmo Mäkelälle, joka teki asiasta valituksen olympiakylän tekniseen toimistoon. Se on järjestäjien ja lajiliiton yhteistyöelin.

- Varmistamme perjantaina, että vaatimus on mennyt läpi ja tarvittaessa tsekataan vielä lauantainakin, että asia on kunnossa, sanoi Olympiakomitean valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola.

- Kyseessä on vaatimus, ei mikään pyyntö. Asia on hoidettava kuntoon. En ole moiseen aiemmin törmännyt, kertoo Hannu Kangas.

Suomalaisten suosima malli on peruskeihäs esimerkiksi Kultaisessa liigassa, jossa sitä on aina tarjolla. Heittäjät olivat asiasta niin käärmeissään, että ottivat sen oma-aloitteisesti puheeksi median edessä. Telineestä puuttui myös Andreas Thorkildsenin suosikkikeihäs, vaikka sekin oli listalla. Thorkildsenin valmentajan Åsmund Martinsenin mukaan asia ei jää tähän.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?