Samuli Aron voittotahti jatkui Portugalissa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Samuli Aron voittotahti jatkui Portugalissa

Samuli Aron alkukausi enduromoottoripyöräilyn MM-luokassa on toistaiseksi sujunut täydellisesti. KTM-kuskin kauden kolmas voitto kolmannessa kisassa enduro 3 -luokassa irtosi Portugalin Vale de Cambrassa lauantaina ennen tallitoveri Marko Tarkkalaa. Voittotahtia ei ole hidastanut edes toipuminen polvileikkauksesta.

29.3.2008 23:00 | Päivitetty 29.3.2008 21:00

- Kyllä taas huomasi, että ajotunnit ovat jääneet vähiin. Kaaduin päivän kahdella ensimmäisellä pätkällä. Sen jälkeen matkanteko jatkui normitahtia, joskin kunnon hiki pinnassa, puuskutti voittaja.

Kolmesta kisasta kolme kakkossijaa kerännyt Tarkkala korosti reitin vaikeutta.

- Ei tämä ollut ajollisesti minulta mikään nappi- mutta ei toisaalta aivan huonokaan päivä. Reitin varrella kyllä havaitsi sen, että viime aikoina ei ole tullut ajettua paljoakaan kesäkelillä. Eikä tämä taida helpottua tästä sunnuntainakaan, jolloin vuorille on luvattu vuorostaan taas sadetta, Tarkkala kertoi.

Vale de Cambran yleiskilpailun merkkasi nimiinsä enduro 2 -luokan ranskalainen Yamaha-kuski Johnny Aubert. Tiukimmalle hänet sekä yleis- että luokkakisassa laittoi moninkertainen maailmanmestari Juha Salminen, joka taipui lopputuloksissa vain 0,59 sekunnilla. Salminen ja Aubert jakavat MM-kärjen tasapistein.

Ahola jäi luokkavoitosta sekunnin

Pienimmässä luokassa eroa voittaja Simone Albergonin ja Mika Aholan välille saatiin sentään jo sekunti. Kauden kahdella voitolla Ruotsin Östersundissa avanneella Honda-kuski Aholalla on sarjassa viiden pisteen etu puolellaan italialaiseen nähden.

- Tietenkin se (niukka tappio) harmittaa, mutta tähän tulokseen täytyy olla silti todella tyytyväinen. Se meni pykälällä yli odotusten, Portugalin avauspäivää todella raskaaksi kuvannut Ahola hehkutti.

- Siirtymillä oli kireä aikataulu, joten niilläkin piti ajaa välillä aivan ek-tahtia. Crossitestillä ajettiin vielä kuraspoorissa, mutta varsinkin endurotesti oli varsin hyvä. Extreme-testi näytti tutustumisjaksolla ihan älyttömältä, mutta siitäkin saatiin loppujen lopuksi ihan ajettava, kun järjestäjät muuttivat sitä vähän, Ahola jatkoi.

Italialaistiimin Hondalla 2-luokassa kilpaileva Aholan tallitoveri Jari Mattila menetti otteensa luokkakärkeen aamun ensimmäisellä testillä, vaikka siinä ei otettu aikaa.

- Tiesin, että siellä ei olisi ollut varaa virheisiin, mutta kaaduin ja tein sen perusteellisesti. Löin pääni ja katselin hetken tähtiä. Sain nähtävästi lievän aivotärähdyksen, sillä koko loppupäivän sijoilla 6-10 ajaessani minulla oli epätodellinen olo ja tasapainoaistini oli huono, Mattila harmitteli.

Myös 2-luokan Valtteri Salosella päivä meni pieleen, ja Husaberg-pilotin sijoitus painui kymmenen huonommalle puolelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?