Suunnistuspariskunnalle MM-hopeaa keskimatkalta - Urheilu - Ilta-Sanomat

Suunnistuspariskunnalle MM-hopeaa keskimatkalta

Suomalaisella suunnistajapariskunnalla oli tänään hopeinen päivä Ukrainan Kiovassa pidettävissä MM-kisoissa. Tero Föhr suunnisti miesten keskimatkalla toiseksi ja naisissa saman tempun teki hänen tyttöystävänsä Heli Jukkola.

Heli Jukkola jäi maailmanmestaruuden voittaneesta Simone Nigglistä 1.05 minuuttia.

22.8.2007 12:12 | Päivitetty 22.8.2007 14:46

Miehissä maailmanmestaruuden voitti ennakkosuosikki Thierry Guergiou ja naisissa MM-kulta meni Sveitsiin Simone Nigglille.

Föhr hävisi Gueorgioulle kaksi minuuttia ja oli luonnollisesti tyytyväinen menestykseen.

- Alkumatka meni täydellisesti, mutta vitoselle tein minuutin ja kutoselle puolen minuutin virheet. Lopussa tuntui, ettei oikein jaksanut puristaa, sillä varvauksessa juostu polkuosuus veti jalkoja hieman löysäksi. Mutta fyysisesti kulku oli kuitenkin hyvää, Föhr selvitti kisaa Suunnistusliiton nettisivuilla.

- Latasin jännitystä tietoisesti tähän kisaan, jotta tulee keskityttyä kunnolla. Se onnistui ja alku sujui kuin unelma. Helin mitalista en tiennyt mitään, koska meidän piti olla lähtökynnyksellä jo naisten kisan alusta saakka.

Jukkola jäi puolestaan MM-kullasta 1.05 minuuttia.

- Aluksi suunnistus sujui hyvin, mutta jännitti niin että mahaan sattui. Neljännelle ja seitsemännelle rastille tuli pieni virhe, Jukkola kertasi kisaa Suomen suunnistusliiton nettisivuilla.

- Koko matka oli taistelua ja fyysisesti olin kovilla. Kisakeskuksen ohituksessa kuulin, että olin toinen, vaikka yritin olla kuuntelematta. Eroa en sen sijaan kuullut. Loppulenkillä ajatuksen kasassa pitäminen olikin todella vaikeaa.

Uran neljäs henkilökohtainen mitali sai Jukkolan tyytyväiseksi. Aiemmin Jukkola on ottanut 2003 ja 2004 keskimatkan pronssia ja 2005 pitkän matkan hopeaa.

- Tuoreempana mitalina tämä tuntuu kaikkein parhaimmalta ja totta kai olen tyytyväinen, kisat hienosti aloittanut Jukkola hymyili.

Myöhemmin päivällä Helin poikaystävä Tero Föhr nappasi niin ikään MM-hopeaa miesten keskimatkalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?