Mark Cavendish kiri kolarien värittämän etapin voittajaksi taas - Urheilu - Ilta-Sanomat

Mark Cavendish kiri kolarien värittämän etapin voittajaksi taas

Britannian Mark Cavendish nappasi keskiviikkona jo neljännen etappivoittonsa tämän vuoden Ranskan ympäriajossa. 192 kilometrin mittainen 11. etappi ratkaistiin kirikamppailussa, jossa kakkoseksi ehti Yhdysvaltain Tyler Farrar.

Tour de Francen 11. etapin alkumatkasta kolaroitiin sen verran lahjakkaasti, että etappi keskeytettiin hetkeksi.

15.7.2009 22:08

Loppukiri poljettiin keskiviikon etapilla lievään ylämäkeen.

- Tiesimme, että kiristä tulee erilainen ja sopeuduimme siihen. Minun piti irtautua joukosta normaalia myöhemmin, joten meillä oli neljä polkijaa viimeisellä kilometrillä kahden sijaan. Tapa, jolla kaverit johdattivat minua, oli hieno, Cavendish kehui joukkuettaan.

Cavendish oli vahvin myös tiistain etapilla. Urallaan hän on voittanut kahdeksan etappia Ranskan ympäriajossa.

Voitolla Cavendish sai takaisin itselleen pistekilpailun johtajan vihreän paidan, jota keskiviikon etapilla piti Norjan Thor Hushovd. Hushovd jäi kiritaistossa viidenneksi.

Kokonaiskilpailuun etappi ei tuonut muutoksia. Parhaimmisto polki maaliin kärkijoukon mukana. Ykkösenä jatkaa Italian Rinaldo Docentini, toisena Espanjan Alberto Contador ja kolmantena Yhdysvaltain Lance Armstrong. Docentini joutui keskiviikon etapilla usean pyöräilijän kolariin, mutta selviytyi vahingoittumattomana.

- Törmäilimme 30 kilometrin jälkeen. Useat pyöräilijät kaatuivat, myös minä. Selvisin kuitenkin takaisin ylös ja jatkoin maltillisesti, Nocentini kertoi.

Jussi Veikkanen polki maaliin samalla ajalla kärjen kanssa sijalla 81. Kokonaistilanteessa Veikkanen on sijalla 98. Veikkasen mäkikirikilpailun pistesaldo on edelleen yhdeksän. Sijoitus mäkikiripisteissä on jo 31:s.

- Tänään oli koko porukalla motivaatio kohdallaan ja vauhti sen mukaista. Alku vain oli vähän sähläystä, kun oli pari kolaria ja ilmatäytteinen mainoskaari tyhjeni jakaen porukan kahtia. Tuomari joutui keskeyttämään kisan, jotta porukat saatiin yhteen, kertoi Veikkanen.

Ranskan ympäriajon etapeista on keskiviikon jälkeen ajettu yli puolet. 21 etapin koitos päättyy Pariisiin sunnuntaina 26. heinäkuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?