Suomen naisille MM-viestikultaa pyöräsuunnistuksessa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Suomen naisille MM-viestikultaa pyöräsuunnistuksessa

Suomen naisten viestijoukkue Taija Jäppinen-Ingrid Stengård-Päivi Tommola voitti kultaa pyöräsuunnistuksen MM-kisoissa Tshekin Nove Mestossa lauantaina. Suomi oli viestissä kärjessä alusta lähtien.

11.8.2007 13:09

Viestikulta oli joukkueen ankkurille Tommolalle uran kolmas. Jäppinen ja Stengård puolestaan juhlivat Tshekin Nove Mestossa ensimmäistä viestikultaansa.

- Aivan mahtavaa. Nyt ei neljännet sijat enää harmita yhtään, iloitsi Jäppinen, joka henkilökohtaisilla matkoilla oli kahdesti neljäs.

Naisten viesti ratkesi Suomen tasaisuuteen. Kakkoseksi ajanut Venäjä jäi Suomelle lähes neljä minuuttia. Pronssi meni Itävaltaan.

- Emme tehneet tänään virheitä, ja vauhtikin oli hyvä, kertasi MM-viikon parhaaseensa viestissä yltänyt Tommola.

Suomen miehet olivat erittäin tasaisessa kisassa viidensiä kolmikolla Timo Sarkkinen, Mika Tervala ja Matti Keskinarkaus. Sarkkinen ja Tervala tulivat vaihtoon kärjessä, mutta Keskinarkaus jäi kärjen vauhdista. Kisan voitti Ranska, hopean otti Tsekki ja pronssin Tanska. Suomi jäi pronssista 31 sekuntia.

- Tein virheitä alle minuutin yhteensä. Puolivälissä sain vielä Tshekin ja Tanskan kiinni, mutta ohi en päässyt, Keskinarkaus kertasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?