Suomen naiset suunnistivat PM-pronssia - Urheilu - Ilta-Sanomat

Suomen naiset suunnistivat PM-pronssia

Suomen naisten joukkue sijoittui kolmanneksi suunnistuksen PM-kisojen viestissä perjantaina Bornholmin saarella Rö Plantagen maastossa Tanskassa. Heli Jukkola, Bodil Holmström ja Minna Kauppi hävisivät mestaruuden vieneelle Ruotsille hieman yli kaksi minuuttia ja hopean ottaneelle Sveitsille puolisen minuuttia.

4.5.2007 17:38

Jukkola hapuili hieman alussa ja teki pienen virheen ennen yleisörastia.

- Toiset tulivat kiltisti perässä, kenelläkään ei tuntunut olevan vetohaluja, mutta pääsin kuitenkin porukasta hieman eroon. Pää oli koko rauhallinen, Jukkola kertasi.

Vaihdossa Jukkola oli toisena, sillä Norjan Anne M. Hausken ohitti hänet hieman ennen viimeistä rastia.

Toisella osuudella Ruotsin Kajsa Nilsson eteni vauhdikkaasti ja oli vaihdossa selkeässä johdossa. Holmström tuli kaksi minuuttia myöhemmin viidentenä, edellä oli myös Suomen kakkosen hyvin suunnistanut Paula Iso-Markku.

- Ykkösellä tuli pieni virhe ja seuraavalla välillä luin kolmosväliä, mutta onneksi huomasin asian melko pian. Olin todella väsynyt ja takana tulleet saivat kiinni ja ohittivat, Holmström kertoi.

Kauppi juuttui tiheikköön

Minna Kauppi juuttui ankkuriosuudellaan ennen kolmosta tiheikköön.

- Olisi pitänyt kunnioittaa tiheää aluetta ja kiertää. Alueen läpi kulki polku, mutta en löytänyt sitä. Ennen nelosrastia näin jo edellä Sveitsin Simone Nigglin.

- Pääsin kuitenkin eroon tsekistä ja kakkosjoukkueen sveitsiläisestä, joskin kolmanneksi viimeisellä tuli pieni koukku. Olen tyytyväinen, Kauppi totesi.

Niggli oli torstain sprintin epäonnistumisen jälkeen kovassa vauhdissa, teki viestin nopeimman osuusajan ja nosti joukkueen kymmenenneltä sijalta toiseksi.

Ruotsi, ankkurinaan sprintin mestari Helena Jansson, pysyi kuitenkin vajaan kahden minuutin päässä. Suomen kakkosjoukkue putosi ankkuriosuudella neljänneltä sijalta yhdeksänneksi ja kolmosjoukkue liikkui koko ajan kymmenen huonommalla puolella ja päätyi sijalle 11.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?