Tiisanoja maksanut jo sakkojaan - Urheilu - Ilta-Sanomat

Tiisanoja maksanut jo sakkojaan

Dopingin käytöstä kiinni jäänyt kuulantyöntäjä Ville Tiisanoja on aloittanut 50 000 euron sopimussakkonsa maksamisen Suomen urheiluliitolle (SUL).

30.10.2006 15:39

SUL:n puheenjohtaja Antti Pihlakoski kertoi STT:lle, että Tiisanoja on lyhentänyt sakkoaan viisinumeroisella summalla.

Tiisanojan testosteronikäry tuli julki elokuun lopussa. Kahden vuoden kilpailukiellon lisäksi SUL langetti Tiisanojalle 50 000 euron sopimussakon, koska vantaalainen oli rikkonut SUL:n kanssa tekemäänsä valmennussopimusta.

Tiisanoja ei olepaljastanut välittäjäänsä

Käryn julkistamisen yhteydessä Tiisanoja ilmoitti hankkineensa testosteronia välikäden kautta. Tuolloin Pihlakoski antoi ymmärtää, että sakko voisi lieventyä, jos Tiisanoja paljastaisi välikäden henkilöllisyyden.

Tiisanoja on kuitenkin edelleen vaiennut.

- Maksimisakolla mennään tässä vaiheessa. Haluamme tehdä antidopingtyön eteen kaiken voitavamme ja tietysti toivomme, että Ville ryhtyisi antidopingtyöhön. Se voisi olla teoreettinen mahdollisuus siihen, että summa voisi pienentyä. Mutta tässä vaiheessa mennään maksimilla, Pihlakoski sanoi.

Pihlakosken mukaan ensimmäisen erän maksamisesta sovittiin Tiisanojan kanssa puhelimitse. Loppusumman maksamisen aikataulusta ei ole sovittu.

- Kerralla ei saada kaikkea, mutta siitä lähdetään, että koko summa peritään. Puolin ja toisin halutaan antaa pölyn laskeutua, mutta homma on saatu käyntiin ja rahaa on tullut sisään. Hyvä, ettei maksamisesta ole tullut mitään riitaa. Sen verran hän on ilmoittanut, ettei hänellä ei ole mahdollisuutta maksaa kaikkea kerralla.

Pihlakosken mukaan SUL:ssä ei ole pohdittu, kasvaako loppusumma korkoa, mikäli maksaminen kestää kauan.

- Maksimin mukaan mennään, mutta ei me olla mietitty, että tuleeko siihen korkoa vai ei. (STT)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?