Zanardin tunteikas paluu F1-autoon - Urheilu - Ilta-Sanomat

Zanardin tunteikas paluu F1-autoon

Viisi vuotta sitten kilpa-ajaja Alex Zanardi, 40, menetti molemmat jalkansa USA:n Cart-sarjan osakilpailussa sattuneessa onnettomuudessa.

26.11.2006 19:23

Viikonloppuna italialainen teki paluun F1-auton rattiin. BMW tarjosi Zanardille mahdollisuuden ajaa Valenciassa tallin muunneltua F1-ajokkia. Italialainen kertoi, että tunteet olivat pinnassa, kun hän laski visiirinsä alas lauantaina ennen ensimmäistä radalle ampaisua.

Sunnuntaiaamuna leikki loppui lyhyeen, kun italialaisen auto hajosi jo kolmen kierroksen jälkeen. Zanardin parhaaksi jäi 1.19,70, kun BMW:n kolmoskuski Sebastien Vettel kellotti samalla autolla lauantaina kierrosajan 1.18,60.

- Tietysti nälkä aina kasvaa syödessä. Tulin nopeammaksi jokaisella kierroksella, joten oli harmillista, että auto hajosi sunnuntaina. Tämä viikonloppu oli minulle kuitenkin fantastinen kokemus, Zanardi kertoi.

Edellisen kerran italialainen ajoi F1-autoa vuonna 1999. Hän ehti F1-uransa aikana toimia Williamsin, Lotuksen, Minardin ja Jordanin kisakuskina.

- Tiedän vain, miten puolet autossa olevista napeista toimii, Zanardi vitsaili kurvattuaan hajonneella BMW:llä varikolle.

BMW:n nykyinen kisakuljettaja Nick Heidfeld kertoi olleensa yllättynyt italialaisen vauhdista.

- Itse asiassa minun ei pitäisi olla yllättynyt, koska tiedän kuinka nopea kuljettaja Alex oli aikoinaan, Heidfeld sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?