Andreas Thorkildsen voitti keihäsfarssin Leiriassa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Andreas Thorkildsen voitti keihäsfarssin Leiriassa

Keihäsmiehet ja seiväshyppääjät joutuivat väistelemään toisiaan Euroopan cupissa Portugalissa, ja keihäskisa muistutti lähinnä farssia sunnuntaina Portugalin Leirian stadionilla. Lajit kisattiin samassa päädyssä stadionia lomittain.

22.6.2008 21:28

- Emme päässeet kunnolla heittämään verryttelyheittoja. Minulla meni kisasta kaksi ensimmäistä heittoa pelkästään lämmittelyksi, ja sitten oli enää kaksi heittoa jäljellä, voittajaksi tuloksella 83,16 kiskaissut Andreas Thorkildsen manasi.

Hänen mielestään keihäänheittäjille olisi ollut aivan hyvin tilaa toisessa päässä stadionia, mutta kisajärjestäjät olivat jääräpäisiä.

Ongelmasta kärsi myös Harri Haatainen, joka kilpaili ensimmäisen kerran vuosiin mondo-pinnoitteella. Sen kimmoisuus oli myrkkyä hänen vauhtijuoksulleen, ja neljästä heitosta kolme livahti yliastutuksi. Ainoa tuloksen tuonut heitto oli ensimmäinen, jolla keihäs lensi 72,59 metriin.

- Kropassa oli muuten hyvät tuntemukset. Harmi, että yksi pitkä heitto meni vain puolella sentillä yli, Haatainen tuumasi.

Hän edusti Suomea ensi kertaa maajoukkueessa sitten 2002 Münchenin EM-kisojen. Niin monta vuotta hänellä on mennyt selkäleikkauksen ja siitä toipumisen piikkiin. Haataiselle aukesi paikka Portugaliin, kun kauden kärkikolmikko Tero Pitkämäki, Tero Järvenpää ja Antti Ruuskanen paranteli vaivojaan.

Thorkildsen etenee Pekingin tahtiin

Thorkildsen ilahtui Leiriassa siitä, että 83-metrinen riitti viikonlopun parhaaksi tulokseksi Euroopan cupin eri kilpailuissa.

- Tärkeintä oli saada joukkueelle maksimipisteet, norjalainen tuumasi.

Thorkildsen on hallitseva olympiavoittaja, ja tämän kauden hän etenee täysin Pekingin ehdoilla. Seuraavan kerran hän kilpailee Rooman Kultaisen liigan kisassa 11. heinäkuuta ja katsoo vasta sen jälkeen, millainen jatko-ohjelma hänellä on ennen Pekingiä.

- Minun tämän kauden tärkeimmät kilpailuni ovat Oslon Kultaisen liigan kisa ja Peking, Thorkildsen sanoi.

Oslossa hän kepitti suomalaiset Tero Järvenpään ja Tero Pitkämäen viimeisen kierroksen heitollaan, mutta Pekingissä hän ottaisi kisan hallinnan mieluusti jo ensimmäisellä kierroksella.

- Tämä on erityinen vuosi. MM-kisat ovat joka toinen vuosi eikä EM-kisoilla ole samanlaista merkitystä kuin olympialaisilla. Nyt tunnen itseni terveeksi, eikä selkäkään ole vaivannut, mutta tämä on raju laji. Täytyy edetä kropan tuntemusten mukaan, Thorkildsen sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?