Anne Rikala meloi viidenneksi 500 metrillä - Urheilu - Ilta-Sanomat

Anne Rikala meloi viidenneksi 500 metrillä

Anne Rikala voitti välieränsä, mutta sijoittui finaalissa viidenneksi ratamelonnan maailmancupissa yksiköiden 500 metrin matkalla. Kaksikoissa Rikala oli samalla matkalla parinsa Jenni Mikkosen kanssa loppukilpailun kuudes.

15.6.2008 17:30 | Päivitetty 15.6.2008 18:12

Olympiamatkoilla yksiköissä voiton otti Saksan Katrin Wagner-Augustin, jolle Rikala hävisi 3,426 sekuntia. Palkintopallille suomalaiselle jäi eroa 1,3 sekunnin verran.

Myös kaksikoissa Rikala ja Mikkonen ottivat välierävoiton. Loppukilpailussa he jäivät ykköseksi meloneista Saksan Fanny Fischeristä ja Nicole Reinhardtista 4,428 sekuntia.

- Melko hyvä päivä tänään kuitenkin, vaikka lähtötilanteessa oli jo tunne, että takki on aika tyhjillä. Irtonaisuus, rento voima puuttuu. Mutta mukana olen ja olemme ihan jees jo nytkin. Poznanissa (maailmancupin kolmannessa osakilpailussa) on toivottavasti jo astetta pirteämpää. Nyt kotiin ja yhteisharjoitusviikko Ruotsin (Sofia) Paldaniuksen kanssa, Rikala kertoi.

Miehissä Mika Hokajärvi ja Kalle Mikkonen olivat välierässään seitsemänsiä ja jatkoivat urakkaansa B-finaalissa. Siinä he ylsivät neljänneksi ja kokonaistuloksissa suomalaiset löytyivät 13. sijalta.

- B-finaalin neljäs sija oli onnistunut suoritus tämän päivän kunnolle. Välierässä takamies tunaroi startin, ja kärkisijat karkasivat, Mikkonen otti syyt niskoilleen.

Ratamelonnan maailmancupin kauden kolmas ja viimeinen osakilpailuviikonvaihde käydään Puolan Poznanissa 27.-29. kesäkuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?