Vancouver 2010: Toni Lydman - Suomen aliarvostetuin puolustaja - Urheilu - Ilta-Sanomat

Leijonaprofiili: Toni Lydman - Suomen aliarvostetuin puolustaja

IS julkaisee olympialaisten aikana joka päivä kaksi tai kolme kappaletta vähän erilaisia pelaajaprofiileja Suomen olympiajoukkueen jääkiekkoilijoista. Kuvituksena on karikatyyri, joka aina paljastaa jotain oleellista urheilijasta.

19.2.2010 15:33

Pelaajaprofiili:

Jos joku pelaaja pitää heittää laatikkoon hoitamaan oma homma puolustuspäässä ilman ylimääräisiä kurvailuja, se mies on Toni Lydman.

Hän on raataja sanan varsinaisessa merkityksessä, väsymätön rouhija, joka kohtaa työkseen vastustajan parhaat pelaajat tasaviisikoin ja alivoimalla. Eli pelaa otteluiden raskaimmat minuutit. Koska nimi ei välky tulostaululla maalien jälkeen ja lehtijutuissa seuraavana aamuna, Lydman ei ole vuosien varrella saanut ansaitsemaansa arvostusta Suomessa.

Seuraa tätä: Herra Gretzkyllä se oli maalin takana, mutta Lydmanin toimisto on kaukalon kulmassa. Siellä hän kamppailee milloin ketäkin vastaan ja yrittää illasta toiseen heittää äijää seinälle. Ja mitä kovemmalta vääntö näyttää, sitä enemmän Lydman nauttii.

Lydman on kropaltaan luontaisesti vahva pelaaja, mutta ei liian raskastekoinen. Liikkuvuus suhteessa voimaan on erittäin hyvällä tasolla. Lydman on A-luokan atleetti, joka rakastaa puolustajan hommia. Vaikka Lydman on "vain" peruspakki, hänellä on hämmentävä kyky pystyä nostamaan tasoa kulloisenkin tilanteen vaatimusten mukaan.

Seuraa tätä: Luotettavan peruspakin tärkeimpiä ominaisuuksia on se, millaisiin suorituksiin hän kykenee saadessaan kiekon syvällä omassa päässä. Fiksu ja helppo ensimmäinen syöttö on äärimmäisen tärkeä pelin etenemisen kannalta. Lydman tietää tämän ja pyrkii aina antamaan nopeasti peliä tekevän syötön - joko pakkiparille tai suoraan ylöspäin.

Aina silloin tällöin Lydmanille, kuten kaikille pelaajille, sattuu hasardeja. Niihin Lydman itse suhtautuu nihilistisellä huumorilla ja puhuu "mustista hetkistä", jolloin "aivotoiminta jälleen sattui katkeamaan".

Persoona:

Lydman on hahmo, jota kaikki pelaajat arvostavat kaukalossa ja sen ulkopuolella. Hän ei koskaan pidä meteliä itsestään. Lydman vaikuttaa hiljaiselta kaverilta, mutta on oikeasti aivan tappavan hauska. Yhden rivin huumorin erikoismies.

Huolehtiva perheenisä, joka mieluummin jättää coctail-riennot väliin ja viettää aikaa pienemmässä piirissä. Paitsi jokakesäiset Tuska-festivaalit vedetään alusta loppuun sata lasissa.

Soittaa kitaraa Mononen-nimisessä death metal -yhtyeessä, jonka tuotannon keskeisiä kappaleita ovat Aivonhaistaja ja Horonkäristys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?