Harvinaisen puhtaat MM-kisat - vain kaksi käryä - Urheilu - Ilta-Sanomat

Harvinaisen puhtaat MM-kisat - vain kaksi käryä

Helsingin yleisurheilun MM-kisat tullaan muistamaan harvinaisen puhtaina. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF tiedotti Helsingin dopingtestien tuloksista vihdoin eilen.

30.8.2005 0:00

Tulos on hämmästyttävä: 884 dopingtestiä 708 urheilijalta ja kaksi käryä.

Onko dopingin vastainen taistelu siis voitettu vai mistä luku kertoo?

- Voitosta ei kannata puhua, mutta tulos kertoo siitä, että testeissä onnistuttiin todella hyvin. Kisoissa oli ennennäkemättömän tiukka testiseula, ja laboratoriot oli viritetty huippukuntoon, MM-kisojen lääkintähuollosta vastannut Tapio Kallio analysoi.

- Odotin kaksin- tai kolminkertaista määrää. Kyynisesti ajatellen toivoimme käryjä tulevan sen verran, että osoitetaan homman toimivuus. Mutta ei niin paljon, että ne vievät päähuomion itse kisoilta.

Kisojen aikana esille tuli vain intialaisen naiskiekonheittäjän Jaswant Singhin käry. Hän jäi kiinni pemoliini-nimisestä piristeestä. Singh karsiutui kiekonheiton finaalista.

Toisen positiivisen näytteen antoi ukrainalainen Vladislav Piskunov, joka sijoittui Helsingissä miesten moukarifinaalin viimeiseksi eli 12:nneksi. Hänen 8. elokuuta antamastaan näytteestä löytyi drostanolonia, joka kuuluu anabolisiin steroideihin. Molempia uhkaa nyt kahden vuoden kilpailukielto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?