Forsberg hallitsee myös bisnekset - Urheilu - Ilta-Sanomat

Forsberg hallitsee myös bisnekset

Ruotsalainen megatähti Peter Forsberg ei tietenkään putoaisi tyhjän päälle, vaikka lopettaisi jääkiekkoilun. Hän on tienannut jääkiekkoilijana pelkästään palkkatuloja 48,6 miljoonaa euroa ja päälle tulevat bonukset, henkilökohtaiset mainostulot ja tuotot hänen omasta liiketoiminnastaan.

27.6.2007 7:24

Forsberg pelasi viime kauden lopun Nashville Predatorsissa, joka karsiutui NHL:n pudotuspeleistä jo ensimmäisellä kierroksella. Siihen saattoivat Forsbergin tosipelit jäädä, sillä hän harkitsee paraikaa, ripustaako luistimet naulaan vai jatkaako pelaamista.

- En ole päättänyt vielä, jatkanko uraani. Minulla on kolme vaihtoehtoa: pelaaminen kasvattajaseurassani Modossa, lopettaminen tai jatkaminen NHL:ssä, Forsberg sanoo.

Forsberg piipahti eilen Suomessa osallistumassa elokuussa pelattavan hyväntekeväisyysottelun lehdistötilaisuuteen. Ottelussa kohtaavat 2.8. Forsbergin ja Vancouverin NHL-tähden Markus Näslundin 2002 perustama näytösjoukkue Icebreakers ja HIFK.

Vaikka Forsberg päättäisi lopettaa loistavan uransa, hänellä riittäisi tekemistä. Forsbergillä ja hänen isällään Kentillä on omistuksia useissa yrityksissä, joiden lonkerot ulottuvat monelle alalle.

- On hyvä olla jotain valmiina, kun kiekkoura loppuu.

Forsbergin yritys Pforce omistaa Skandinavian levitysoikeudet Crocs-muotisandaaleihin, joista tuli välittömästi hittituote Ruotsissa. Lisäksi hänen imperiumiinsa kuuluu kolmasosa kiinteistökauppaa ja -vuokrausta harjoittavasta Lerstenen-yrityksestä ja 42 prosenttia hänen kotikaupunkinsa Örnsköldsvikin monitoimihallista.

Kenkä- ja kiinteistökauppa kukoistaa, mutta Forsbergin bisneksien henkinen ydin on Veckefjärdenin golfkenttä, jonka hän rakennutti 1999-2003 Örnsköldsvikiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?