Tennisammattilaisille rankingpisteitä olympialaisista - Urheilu - Ilta-Sanomat

Tennisammattilaisille rankingpisteitä olympialaisista

Miesten ammattitenniksen kattojärjestö ATP jakaa rankingpisteitä elokuussa Pekingin olympialaisiin osallistuville pelaajille. Järjestö haluaa näin varmistaa, että mahdollisimman moni huippupelaaja, jolla on oikeus osallistua olympiaturnaukseen, on Pekingissä paikalla.

Jarkko Niemisellä on mahdollisuus saalistaa rankingpisteitä ensi kesän olympialaisissa Pekingissä.

11.2.2008 20:12

- Olympialaiset ovat tärkeä osa tätä lajia, ATP-järjestön toimitusjohtaja Etienne de Villiers muistutti maanantaina.

Naisten ammattitenniksen katto-organisaatio WTA julkisti jo heinäkuussa, että olympialaisiin osallistuville naispelaajille jaetaan rankingpisteitä. Tennisammattilaiset saivat rankingpisteitä myös vuoden 2000 Sydneyn olympialaisista ja 2004 Ateenan kisoista.

ATP ja Kansainvälinen tennisliitto vahvistivat myös, että kansainvälistä rankinglistaa käytetään mittarina valittaessa ne 56 pelaajaa, jotka pääsevät suoraan miesten ja naisten olympiaturnauksen kaksinpeliin. Molempiin turnauksiin otetaan Pekingissä kaikkiaan 64 pelaajaa.

Kun suoraan olympiaturnaukseen pääsevät pelaavat on valittu, jäljelle jäävät kahdeksan pelaava valitsevat Kansainvälinen tennisliitto, Kansainvälinen olympiakomitea ja Kiinan olympiakomitea.

Yhdellä maalla voi olympiaturnauksessa olla yhteensä vain kuusi pelaajaa, joista maksimissaan neljä kaksinpelissä ja enimmillään kaksi paria nelinpelissä.

Tenniksen olympiaturnaus alkaa Pekingissä 10. elokuuta ja päättyy 17. elokuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?