Jokerit tylynä Glen Hanlonille - Urheilu - Ilta-Sanomat

Jokerit tylynä Glen Hanlonille

Jokerien tiedote valmentajatilanteestaan verhosi eilen totuutta samettiin. Siitä sai kuvan kuin seura ja päävalmentaja Glen Hanlon olisivat yhdessä päätyneet ratkaisuun, jossa kanadalaisen periodi Helsingissä jäisi yhteen kauteen.

Glen Hanlon saa lähteä Jokereista.

30.1.2009 6:16

Totuus oli toinen: Jokerit saneli ratkaisun täysin ja passittaa Hanlonin keväällä matkoihinsa - ansaitusti. Jos joukkueen anemia jatkuu, lähtö voi tulla jo ennenkin.

Seurajohto ja NHL:ssä Washingtonia päävalmentanut Hanlon sopivat viime keväänä, että jatkosta sovitaan vuodenvaihteen kieppeillä. Ilmalan Areenan 11-vuotisen historian ehkä passiivisinta jääkiekkoa pelannut narrilauma ei jättänyt urheilutoimenjohtaja Matti Virmaselle vaihtoehtoja.

- Me emme halunneet tehdä sopimusta. Viime aikojen esityksiin ei ole voinut olla tyytyväinen, vaikka pisteitä on 78 ja sarjasijoitus (4:s) ihan ok.

Jokerit roikkuu yhä kiinni vähintään runkosarjan kakkostilassa, mutta puusilmäisimmänkin fanin täytyy myöntää, että pistesaaliista noin 20 paunaa on yksinomaan SM-liigan parhaan maalivahdin Juuso Riksmanin ansiota.

- Olemme tehneet neljänneksi vähiten maaleja ja päästäneet toiseksi vähiten. Jos halutaan pelata mestaruudesta, vain jälkimmäinen lukema on kohdillaan, sanoo Virmanen.

Hän myöntää seurajohdon pettyneen erityisesti Hanlonin olemattomaan antiin Jokerien hyökkäyspelissä. Puolustaa joukkue on osannut, ja Riksman on terveenä hoitanut loput.

Tällainen tilanne sisältää riskin. Monen joukkueen loppukausi on seonnut, kun valmentajan on tiedetty reilusti etukäteen nostavan kytkintä. Poikkeuksena voi pitää Ässiä keväällä 2006; joukkue raatoi finaaliin, vaikka Mika Toivolan lähtö oli hyvissä ajoin tiedossa.

Hanlon ei ole ollut sinänsä epäsuosittu, vaikka pelaajat eivät ole hänen yksipuolisina pitämilleen harjoituksille pelkästään hurranneet.

Vaikka Jokeri-johto sanoisi mitä, Hanlon on eilisen jälkeen enemmän tai vähemmän rampa ankka, ja pelaajien katseet kääntyvät totuuden hetkellä häntä useammin kohti kakkosvalmentaja Ismo Lehkosta.

Hänen sopimuksensa jatkuu ensi kauteen, mutta millä statuksella? Lehkonen ei halunnut sanoa, kiinnostaako Jokerien päävalmentajuus. Virmanen ei suostunut myöntämään kuin että Lehkonen on ammattimies viimeisen päälle.

Käytännössä näyttää kuin Lehkonen lähtisi rakkaan kasvattajaseuransa päävalmentajakisaan mukavalta etumatkalta, jos paikka sattuisi kiinnostamaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?