Teemu pelasi kuin hurmiossa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Teemu pelasi kuin hurmiossa

Teemu Selänteen otteista paistoi, että peli oli hänen elämänsä tärkein. Selänne aloitti ottelun erittäin vahvasti ja jatkoi hurmoituneita otteitaan läpi pelin.

7.6.2007 6:34

Selänteellä oli heti ensimmäisessä vaihdossa hyvä maalipaikka, mutta laukaus epäonnistui ja meni vähän ohi.

Vaikka Selänne oli terävällä pelipäällä, hän ei saanut ensimmäisen kahden erän aikana yhtään laukausta kohti Ottawan maalia.

Chris Kunitz on kärsinyt pudotuspelien aikana ranne- ja keskivartalovammoista, mutta viidenteen otteluun hän pääsi mukaan. Selänne sai näin vierelle tutun ketjukaverin, mikä näytti selvästi piristäneen hänen peliään.

Myös pelikiellosta vapautunut Chris Pronger pääsi peliin. Hän toi selvästi ryhtiä lisää Ducksin takalinjoille.

Alfredsson silmätikkuna

Anaheimin avausosuma syntyi, kun Antoine Vermette joutui jäähylle koukattuaan Selännettä. Jäähyn aikana sentteri Andy McDonald laukoi yllättävän jäänuoliaisen Ray Emeryn selän taakse.

Rob Niedermayer oli taistelemasa Anaheimin mukana Stanley Cupin finaalissa vuonna 2003, mutta joutui silloin poistumaan kaukalosta hävinneenä. Niedermayer sai hyvityksen ja pääsi tekemään hyvän punnerruksen jälkeen Anaheimin toisen osuman.

Honda Centerin yleisö otti silmätikukseen erityisesti Ottawan kapteeni Daniel Alfredssonin, joka sai niskaansa buuauksia joka kerta koskiessaan kiekkoon.

Ducksin faneilla oli vielä tuoreessa muistissa edellisen pelin välikohtaus: Alfredsson yritti laukoa kiekkoa tahallaan kohti kapteeni Scott Niedermayeria.

Alfredsson toi Ottawan takaisin mukaan peliin toisessa erässä laukomalla ranteella joukkueensa avausmaalin.

Phillips pani omiin

Anaheimin kolmas maali tuli Ottawan kannalta mahdollisimman nololla tavalla. Yleensä varmaotteinen puolustaja Chris Phillips lähti kuljettamaan kiekkoa maalin takaa ja kiekko sotkeentui maalivahti Emeryn luistimiin.

Kiekko lipui hiljaa maaliin.

Oman maalin sai tililleen Travis Moen, joka koski kiekkoon viimeksi. Kapteeni Alfredsson ei luovuttanut, vaan toi jälleen Ottawan maalin päähän - vielä alivoimalla. Alfredsson katkaisi syötön omalla puolustusalueella ja luistelu vahvasti maalintekopaikkaan. Veto livahti etukulmasta sisään.

Anaheim kuittasi heti seuraavassa vaihtossa lukemiksi 4-2. Francois Beauchemin ryntäsi irtokiekkoon siniviivan alla ja laukoi suoraan syötöstä tulisen lämärin.

Maali antoi lisää pontta kotiyleisölle, joka alkoi huutaa täysille Emeryn nimeä.

Ottelu oli käytännössä ohi, kun kapteeni Niedermayer laukoi ranteella maskin takaa ja Moen ohjasi ilmasta lukemiksi 5-2.

Ottawan keskushyökkääjä Antoine Vermette pääsi vielä yrittämään kavennusta, kun Todd Marchant koukkasi hänet läpiajossa. Maalivahti Jean-Sebastien Giguere torjui kuitenkin yrityksen patjallaan.

Viimeisen sinetin antoi Corey Perry, joka latasi kolme minuuttia ennen loppua mahtavalla lämärillä Anaheimin kuudennen maalin.

Sillä hetkellä kaikki viimeistään tiesivät, että kannu on Anaheimin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?