Emanuele Sella jälleen sankari Giron vuoristoetapilla - Urheilu - Ilta-Sanomat

Emanuele Sella jälleen sankari Giron vuoristoetapilla

Maantiepyöräilyn Italian ympäriajon toinen vuoristoetappi päättyi samoin kuin ensimmäinen, kun Italian Emanuele Sella ihastutti kotiyleisön ottamalla lauantain tapaan voiton. Kokonaiskilpailu sai uuden kärkimiehen espanjalaishirmu Alberto Contadorista, kun kauden ensimmäistä suurkisaa on jäljellä vielä kuusi etappia.

25.5.2008 21:36

Dolomiiteilla taitettu 153 kilometrin taival sisälsi viisi pitkää ja jyrkkää nousua, ja lauantain yhtälailla kovan rutistuksen jälkeen polkijoilla oli kova päivä. Vuoristospesialisti Sella polki kuitenkin jälleen kuin hurmiossa, eikä muista ollut vastaamaan menoon.

Lähimmäksi pääsi Italian Domenico Pozzovivo (-2.05). Suosikeista Riccardo Ricco hävisi 2.11, Danilo Di Luca 2.20 ja Gilberto Simoni sekä Contador 2.27. Kokonaiskisassa Contadorin johto Riccoon on 33 sekuntia ja Di Lucaan 55.

Italian ympäriajon suomalaiskisaajista Jussi Veikkanen oli 53:s (-21.12) ja Kjell Carlström 78:s (-26.40). Kokonaistilanteessa Veikkasen sijoitus putosi hieman, mutta hän on yhä hyvillä sijoilla (30:s). Eroa kärkeen lahtelaisella 25.14. Carlström on jäänyt ykkösestä jo kaksi tuntia ja 15 minuuttia, sijoituksenaan nyt 128:s.

Ympäriajon rankimmat päivät päättyvät maanantaina poljettavaan 12,9 kilometrin aika-ajoetappiin. Osuudesta 12,6 kilometriä runnotaan jyrkkää mäkeä ylös.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?