Palander yritti liikaa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Palander yritti liikaa

Miesten pujottelu muuttui entistä mielenkiintoisemmaksi - ja juuri sopivasti olympialaisten alla - kun viisi maailmancupin kisaa putkeen voittanut Italian Giorgio Rocca ajoi eilen ulos Kitzbühelissä.

23.1.2006 0:00

Samalla palkintopallille nousivat ensimmäisen maailmancupvoittonsa viiteen vuoteen ottanut Ranskan Jean-Pierre Vidal ja uransa parhaan cupsijoituksen napannut, toiseksi laskenut Itävallan Reinfried Herbst.

- Vidalin uutta tulemista on odotettu, seitsemänneksi jäänyt Kalle Palander sanoi hallitsevasta olympiavoittajasta.

- Hän voi olla pikkusen vaarallinen Schladmingissä ja Torinossa.

Herbstin menestyskään ei yllättänyt Palanderia.

- Hän on ollut monta kertaa kympin sakissa. Herbst on todella kovahermoinen kaveri. Hän oli viides ekan laskun jälkeen ja nosti sijoitustaan, vaikka edellä oli kovia nimiä, kuten meikäläinen, Palander kertoi matkalla Kitzbühelistä Schladmingiin, jossa lasketaan pujottelucupin pisteistä tiistai-iltana.

Kauden avausvoittoaan metsästävä Palander myönsi hakeneensa kolmatta Kitzbühelin voittoaan riskirajoilla.

- ( Kalle ) Söderholm (joukkueen koordinaattori) totesi kilpailun jälkeen, että mun laskuista näkyi liika yrittäminen. Virheitä tuli liikaa. Olisi pitänyt asettaa realistisemmat tavoitteet eikä tavoitella vain voittoa, ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä ollut Palander sanoi.

Palander uskoo, että Schladmingin kisasta tulee ihan erilainen kuin eilisestä, sillä rinteet ovat täysin erilaiset. Siinä missä Kitzbühelin mutkikas rinne on teknisesti ja taktisesti erittäin vaativa, Schladmingin suorassa rinteessä voi painella tasaisella rytmillä.

- Ainakin laskeminen tulee olemaan paljon kauniimpaa. Schladmingissä voi jättää aivot starttiin, tulla täysillä alas ja katsoa sitten maalissa, miten kävi. Jos siis maaliin pääsee, Palander naurahtaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?