Emma Laine voitti trilleriottelun - Urheilu - Ilta-Sanomat

Emma Laine voitti trilleriottelun

Emma Laineen, 20, ensiesiintyminen tenniksen Ranskan avoimen mestaruusturnauksen pääsarjassa sujui varsin värikkäästi. Pariisin taivas välkkyi maanantaina välillä kirkkaana, useimmiten pilvipoutaisena, sekä väliin tihkuvan sateisena, kun Laine löi ensimmäisellä kierroksella Julia Fedossovan 4-6, 7-6 (7-2), 6-2.

29.5.2006 0:00

Kamppailu kesti kaksi tuntia ja 22 minuuttia. Kilpailun kakkosrankanttu Belgian Kim Clisters onnitteli suomalaista pukukoppikäytävällä välittömästi.

- En saanut parasta peliä esiin. Mutta onneksi sain uuden mahdollisuuden. Pelkällä taistelulla minä tämän voiton sain, Laine kertoi.

Laine osoittautui ottelussa vastustajaansa sisukkaammaksi sekä etevämmäksi pelaajaksi niin sanotuissa tärkeissä pisteissä. Fedossovan kokemattomuus myös näkyi, vaikka hän ehtikin kokea Ranskan avoimien pääsarjaa jo vuosi sitten ottelun verran.

Laine vei ottelussa 105 pistettä, Venäjällä Novosibirskissä syntynyt ja nykyään Ranskaa edustava 17-vuotias Fedossova 94. Hienoinen ero syntyi muun muassa syötönpalautuksissa.

Lupaava alku

Laine johti ottelun avauserää lupaavasti 4-2 murrettuaan kuudennen pelin vastustajaltaan. Mutta heti perään Fedossova hankki vastamurron - Laineen isolla avustuksella. Laine hävisi syöttönsä saamatta pistettäkään ja päätti syöttövuoronsa vielä kaksoisvirheeseen: tilanne oli 4-3.

Villillä kortilla kilpailuun mukaan päässyt Fedossova nakutti sitten perä perään kolme peliä tililleen Laineen saadessa niistä yhteensä vain neljä pistettä. Näin erä luiskahti Fedossovalle.

- Tosi hankala matsi. Vaikka johdin ensimmäistä erää 4-2, niin en ollut pelannut hyvin, Laine ruoti.

Toisessa erässä koitti kamppailun kulminaatiopiste. Laine sinnitteli mitä 164 senttiä pitkällä varrellaan pystyi, mutta Fedossovan johtotilanteessa 4-3 näytti pahalta. Peräti 180 senttiä pitkä Fedossova menetti kuitenkin syöttönsä, kun Laine rokotti vastustajansa 120 kilometriä tunnissa lähettämään kakkossyöttöön kämmenpalautuksella.

Laine siirtyi pidolla 5-4-johtoon, mutta erässä nähtiin vielä kaksi syötönmurtoa, ja siten edettiin katkaisupeliin.

Tie breakissa Laine piti hermonsa kurissa hienosti, kun Fedossova taas erehtyi Laineen 3-2-johdossa kaksoisvirheeseen. Suomalainen vei kaksi muutakin vastustajansa syöttöä katkaisupelissä ja erikoisjakson pistein 7-2.

- Tie breakissa pelasin ihan hyvin, varsin itsekriittiseltä vaikuttanut Laine analysoi.

Vahva päätös ja Williams

Kolmannessa erässä Laine näytti parasta osaamistaan. Hän liikutti alkuperäissuunnitelmansa mukaisesti vastustajaa ja sai tämän tekemään virheitä.

Asetelma oli kääntynyt suomalaiselle nopeasti suosiolliseksi, kun tämä johti päätöserää nopeasti 4-1. Hyvin syöttänyt ja paljon pisteitä kämmenellään iskenyt Fedossova säikäytti vielä kerran, kun hän nousi murrolla 4-2:een.

Mutta myös Laine pystyi nappaamaan vielä vastustajansa pelinavausvuoron ja sinetiksi perään oman syöttönsä.

- Minulla ei ollut varsinkaan massakenttäalustalta vahvaa itseluottamusta, kun oli hävinnyt ennen tätä kisaa peräkkäin avauskierroksella Strasbourgissa, Roomassa, Berliinissä ja Varsovassa.

- Mutta kolmannessa erässä pelasin sitä, mitä parhaimmillani osaan, Laine osasi iloita.

Seuraavaksi Laine kohtaa Yhdysvaltain Venus Williamsin, joka päihitti ensimmäisellä kierroksella Itävallan Sybille Bammer 6-4, 6-3.

- Suuri haaveeni on ollut saada kohdata ainakin toinen Williamsin sisaruksista. Serena on heistä suosikkini, vaikka en ole heitä kumpaakaan varsinaisesti ihaillut. Mutta he mullistivat aikoinaan naisten tennistä, enkä usko, että he pelaavat enää monta vuotta, Laine paljasti.

(STT)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?