Jacques Rogge: Vancouverin olympialaiset aikataulussa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Jacques Rogge: Vancouverin olympialaiset aikataulussa

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n Jacques Rogge ei ole huolissaan Vancouverin talviolympialaisten onnistumisesta. Ei vaikka talouden taantuma on heittänyt kisaorganisaation eteen tukun uusia haasteita.

Vancouverin olympiakisat alkavat vuoden kuluttua.­

12.2.2009 12:07

- Olen erittäin tyytyväinen kisaorganisaation edistykseen, totesi Rogge, joka vieraili Kanadassa juhlistamassa Vuosi kisoihin -juhlapäivää.

Talviolympialaisten kisaorganisaatio koki konkreettisesti talouskriisin vaikutukset, kun urheilijoiden kisakylää rakentanut yhtiö ajautui ongelmiin kiinteistömarkkinoiden taantuman ja nousseiden kulujen takia. Vancouverin kaupunki tuli väliin ja budjetoi hankkeen loppuun viemiseen 350 miljoonaa dollaria.

Rogge uskoo, että kaupunki saa aikanaan rahansa takaisin, kun kisakylän kiinteistöt myydään olympialaisten jälkeen. Vastaavaa järjestelyä käytetään Roggen mukaan myös Lontoon kesäkisoissa vuonna 2012.

- Luotan siihen, että kisakylä on valmis ajoissa, Rogge totesi.

Kisajärjestäjien ja kanadalaisten veronmaksajien huolena on ollut myös 104 miljoonalla dollarilla alkuperäiseen nähden kasvanut kisojen kokonaisbudjetti.

Oma lukunsa on kisojen turvajärjestelyjen budjetti, joka oli alun perin 140 miljoonaa dollaria. Se saattaa kuitenkin paisua jopa yli 800 miljoonaan dollariin. Kulujen piti jakautua osin provinssin ja osin liittovaltion budjettiin.

Rogge totesi, että hän ei voi kommentoida turvabudjettia. Kisaorganisaation toimitusjohtaja John Furlong puolestaan totesi, että turvajärjestelyjen lopulliset kulut vahvistuvat lähiaikoina. Furlongin mukaan noita lukuja ei ole vielä esitetty Roggelle.

Vancouverin olympialaisten kisapaikoilla eri lajeissa järjestetyissä maailmancupeissa kilpailleiden urheilijoiden viesti KOK:lle on Roggen mukaan ollut hyvä.

- Urheilijoiden ja liittojen mukaan nämä testikisat ovat olleet hyvin järjestettyjä, Rogge totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?