IS:n pudotuspelianalyysi: Tappara-JYP - Urheilu - Ilta-Sanomat

IS:n pudotuspelianalyysi: Tappara-JYP

Lähtökohdat: Tämä on ennakkoon tasaisin ottelupari, sillä joukkueet ovat monelta osin samankaltaisia. JYPillä on ehkä hivenen Tapparaa enemmän aseita hyökkäyspelissään, joten vaaka kallistuu jyväskyläläisille.

12.3.2008 14:42

Vahvuudet: Tapparalla on kiekollisia puolustajia vaikka muille jakaa, mikä takaa hyökkäysten ripeän liikkeellelähdön ja tukea hyökkääjille moneen aaltoon. Ylivoimapelissä Tappara on sarjan parhaita, pitkälti osaavien puolustajiensa ansiosta.

JYP kasvoi runkosarjan lopussa ehjäksi ja voittavaksi joukkueeksi. Tasapainoa löytyy leveästä materiaalista, josta ei puutu hyökkääjien osalta loistoa.

Joukkueen pelin sielut ovat keskushyökkääjät Jarkko Immonen ja Juha-Pekka Hytönen. JYPin suunnanmuutospeli on ensiluokkaista.

Heikkoudet: JYPillä on monen muun joukkueen tavoin hieman kevyt puolustajakaarti. Tämä näkyy puolustuspäässä ja hyökkäysten tukemisessa.

Tappara on hivenen kapea hyökkäysosastolla. Janne Ojasen, Jori Lehterän ja Jonas Enlundin on taottava tehoja.

Maalivahdit: Molempien kohdalle on pakko piirtää kysymysmerkki. Mika Lehto on Tapparan ykkönen ja kokenut maalivahti, mutta ei välttämättä kaikkein luotettavin. Pekka Tuokkola torjui kypsästi runkosarjassa, mutta tosipaikoissa häntä ei ole vielä testattu.

Arvio: JYP vie jatkopaikan voitoin 4-3.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?