Heiluuko pää taas kultaan Helsingissä? - Urheilu - Ilta-Sanomat

Heiluuko pää taas kultaan Helsingissä?

Vuoden 1952 olympiakisoissa Helsingissä se heilui. Ja kolmeen kultaan. Heiluttaja oli tietysti legendaarinen Tshekkoslovakian kestävyysjuoksija Emil Zatopek. Hän voitti 5 000 metriä, 10 000 metriä ja maratonin.

19.4.2005 0:00

Ei voi olla sattumaa, että brittijuoksija Paula Radcliffen suuri sankari ja esikuva on juuri Zatopek. Hänen päänsä heiluu samaan tapaan. Heiluuko se Helsingin (kuinka ollakaan) MM-kisoissa elokuussa kahteen kultaan?

Zatopekin toinen tavaramerkki oli julma irvistys. Radcliffe on korvannut sen silmien pyörittämisellä. Miksi?

- Se taisi saada alkunsa, kun aloitin korkean paikan harjoittelun. Kun pyöritän silmiäni niin, että vain valkuaiset näkyvät, saan ylimääräistä reagointiaikaa, kun joku ohittaa minut, sillä en näe sitä, Radcliffe antaa jokseenkin uskomattoman vastauksen.

Ilmeisesti hän pyörittelee myös korviaan, jos ei edes kuule ohittajaa.

Kun Zatopekilla on Helsingistä nuo kultansa, niin Radcliffella, 31, ei ole vielä yhtään arvokisakultaa (olympiakisat ja MM-kisat). Maastojuoksun MM-kisoista hän kyllä on kahminut kaikenvärisiä mitaleja vaikka kuinka . Helsingissä on Radcliffen tilaisuus paikata pettymyksensä. Hän osoitti huippukuntonsa voittamalla äskettäin Lontoon maratonin ylivoimaisen esityksen päätteeksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?