Schumacher jatkaa Ullrichin tiellä? - Urheilu - Ilta-Sanomat

Schumacher jatkaa Ullrichin tiellä?

Saksan ykköspyöräilijä Stefan Schumacher näyttää ajavan Jan Ullrichin viitoittamaa tietä eteenpäin.

Stefan Schumacher (oik.) otti pronssia maantiepyöräilyn MM-kisoissa.

10.10.2007 14:03

Puolitoista viikkoa sitten Stuttgartissa otetun maantieajaon MM-pronssin jälkeen kampi-Schumin taivaalle alkoi nousta synkkiä pilviä.

Ennen MM-kisoja tehdyissä yllätystesteissä saksalaisen veriarvot ylittivät niukasti sallitun 50 prosentin hematokriittirajan ja sen vuoksi hänelle oli pitänyt määrätä kilpailukielto. Kansallinen pyöräilyliitto ja Kansainvälinen pyöräilyunioni UCI eivät kuitenkaan langettaneet rangaistusta.

Viime viikonloppuna Schumacher törmäili diskoillan jälkeen autolla lyhtypylvääseen ja puutarha-aitaan ja pakeni paikalta. Saksalainen palasi hetken kuluttua selvittämään onnettomuutta, jolloin hänen verestään mitattiin 0,6 promillea.

Ullrich törmäili 2002 Porchellaan pyörätelineeseen 1,4 promillen humalassa, veressä oli myös amfetamiinia.

Schumacher on esikuvastaan poiketen vannonut, ettei hän ole käyttänyt huumeita ja onnettomuus johtui pelkästään alkoholista.

Poikkeavat veriarvot taas johtuivat Schumacherin mukaan ripulista ja sen aiheuttamasta nestehukasta.

Nu¨rnbergiläinen dopingasiantuntija, professori Fritz Sörgel epäilee Die Welt -lehdessä kampi-Schumin selityksiä.

- Schumacherille tehdyt testit viittaavat verensiirtoon, joka tehty joko omalla tai vieraalla verellä. Sörgel uskoo, että Schumacher ei ole saanut verta kerralla vaan pienissä erissä, jolloin suoritustasoa parantava vaikutus on optimoitu ja samalla on onnistuttu hämäämään tiukkoja veritestejä.

- Jos vatsatauti on ollut niin paha, niin miksi hän ei ole yrittänyt hoitaa sitä, ja miten hän on ylipäänsä pystynyt ajamaan MM-kisoissa, Sörgel ihmettelee Die Weltin -nettisivuillla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?