Huippumaalivahti Mika Oksa taistelee syöpää vastaan - Urheilu - Ilta-Sanomat

Huippumaalivahti Mika Oksa taistelee syöpää vastaan

Espoolaisen jääkiekkoilun ylle on laskeutunut hyvin synkkä pilvi. Blues tiedotti eilen, että ensi kauden ykkösmaalivahdiksi kaavailtu Mika Oksa on sairastunut imusolmukesyöpään.

20.5.2003 0:00

Oksalla on todettu niin sanottu Hodgkinin tauti, jonka paranemisennuste on onneksi hyvä, ja etenkin nuorilla potilailla taudin uusimisvaara on pieni. Hodgkinin tautia sairastavista noin 90 prosenttia paranee.

Tauti on sama, jonka yksi NHL:n kaikkien aikojen suurimmista tähdistä, nykyisin Pittsburghin omistava Mario Lemieux onnistui selättämään. Parannuttuaan Lemieux myös jatkoi peliuraansa.

Oksan sairastuminen on ollut iso järkytys kaikille läheisille. Myös joukkuetovereille tieto Oksan sairastumisesta oli kova paikka.

Järkyttävästä uutisesta huolimatta Oksa on jaksanut hyvin ja suhtautuu agenttinsa Mika Rautakallion mukaan tulevaisuuteen hyvin luottavaisesti ja positiivisesti.

- Nyt on tilanne tämä. Tärkein asia on, että Mika tulee kuntoon. Blues on järjestänyt hoitopuolen loistavasti. Joukkue on pitänyt huolta omastaan esimerkillisesti, Oksan agentti Rautakallio kiittelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?