Sundstedt voitti maastopyöräilyn maailmancupin - Urheilu - Ilta-Sanomat

Sundstedt voitti maastopyöräilyn maailmancupin

Suomen Pia Sundstedt polki sunnuntaina maastopyöräilyn maratonin maailmancupkisan voittoon Ranskassa. Sarjan viimeisen kilpailun ykkössijallaan hän varmisti voiton myös maailmancupin kokonaiskilpailussa.

30.7.2006 17:37

Naisten kilpailumatka oli normaalia lyhyempi, vain 50 kilometriä, mutta kilpailu oli siitä huolimatta erittäin raskas. Kilpailijat nousivat yli 3 000 metrin korkeuteen, jossa ohut ilma kysyi ajajien kuntoa. Reitin pitkät nousut ja vauhdikkaat ja vaativat laskut eivät suoneet kilpailijoille lepohetkiä.

- Olen iloinen, että pystyin ottamaan voiton täällä, vaikka se ei tullut helpolla. Heti alussa kärkeen lähti italialainen Elena Giacomuzzi, mutta pystyin seuraamaan häntä niin, että hän ei päässyt kovin kauaksi karkuun, Sundstedt muisteli.

- Ongelmallisin kohta oli, kun tein taas kuperkeikat alamäessä ohittaessani laskussa kapealla polulla radalla olleita kuntoajajia. Ajauduin vauhdilla radalta ulos, jossa kolhin taas polveni ja samalla pyöränikin vaurioitui. Sain sen melko nopeasti ajokuntoon.

Giacomuzzi pääsi tilanteessa Sundstedtilta karkuun, mutta jo seuraavassa nousussa hänellä oli vaikeuksia, ja Sundstedt ohitti italialaisen ja jätti hänet.

Giacomuzzi sijoittui sunnuntaina toiseksi ja Sveitsin Dolores Mächler-Rupp kolmanneksi. (STT)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?